View Single Post
Staro 10.07.2024., 14:23   #239
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Odavno govorim da se isplati uložiti u te malce sa 4x / 6x Intel mrežne za gl. router,
CWWK je jedan od originalnih proizvođača takvih igračaka,
pametno je odmah u kompletu uzeti i ram eventualno i M.2 ssd,
ova ponuda sa linka izgleda malo skuplja, možda se varam jer cijene stalno divljaju gore / dole.
WiFi se riješi sa drugim "gotovim" uređajima ovisno o potrebama, mogućnostima.

Nezgodan detalj cijele priče je da treba dodatno potrošiti vrijeme, naučiti šta i kako ..... nije za one koji očekuju dva klika i eto radi.
Svakako pogledati savjete kako podesiti firewall, isključiti nepotrebno tj. opcije koje ne koristite.
Dodatno, kad crkne morate se sami snalaziti, prepoznati šta se dešava, imati alternativu .....
Da, lakše mi je uzet s diskom i ramom, mada imam nešto rama i manjih nvmeova po ladicama (iz starih laptopa).

Prijatelj doma (i na poslu) ima slozenu slicnu kombinaciju i baš mi je jučer pokazivao, pa sam tako i došao do CWWK ovog cuda.
Mislim da je ovo malko skuplje jer je nova ploca (ima i jeftinijih varijanti, ali radje cu platit malo vise pa dulje bit bezbrizan), a za bekap cu imat rPI+OpenWRT (posto doma imam par rpijeva viska koji mogu posluzit).
WiFi sam planirao ubost m2 malu karticu iz nekog laptopa, a i uprav trazim U7 Pro za naruciti.