Koliko-toliko.
A gle, idete previše u ekstreme, zašto se uvijek ovaj vozi točno 130km/h a mi "divljaci" se vozimo 200km/h? Ovaj sproji se gura između dva kamiona jedva, usporava naglo, riskira, ovo ono... Mislim, svi znamo kako to izgleda u realnosti.
Većinom izgleda to ovako:
Ja se vozim 150km/h što je još koliko-toliko u granicama ograničenja (ajde 5 previše).
I izleti mi van čovjek s 90 i ubrzava na 120-130 dobrih pola minute da bi on prošao kamion, imam razmijevanja. I sad, nakon tog kamiona ili dva, dolazi rupa od 300m, ima komotno mjesta za maknuti se bez usporavanja, i vratiti se na lijevu kada ja prođem.
Ali ne, on se tako vozi par minuta.
Pričaš o naglom kočenju i usporavanju na 90 i guranju između kamiona? Pa kamioni se, barem u RH, ne voze na 5m razmaka, takvi s 120 pretiču kamione gdje ima i 300m razmaka, i to ne 3-4 kamiona, nego par minuta.
Ne razmijem problema micanja. Nitko ne govori o naglom usporavanju i kočenju, stiskanju između 2 kamiona koji su na 10m razmaka. Pogotovo ako postoji rizik za to.
Ako se mogu ja s 150 maknuti, može se i ovaj s 120. Neki dan skidam se na Heleni na naplatnim (smjer Zagreb). Žena odmah nakon naplatnih u lijevu. I ubrzava ona do 120-130. I tako do izlaza na ZG Istok. Kolona na desnoj traci, kolona na lijevoj. Prvo, napravila gužvu. Drugo, krši prometna pravila jer se ne drži krajnje desne trake. Treće, ovdje vodimo raspravu zbog takvih.
Mislim, možemo tako danima. Moj stav se neće promjeniti i smatram takve ljude lošim vozačima. Ne pričam o brzini ovdje.
Ali uopće nevažna rasprava. Nećemo se sigurno tu dogovoriti. Ja ću voziti kako vozim, meni se pokazalo učinkovito/sigurno/zabavno (barem statistika tako govori).
Da ponovim, ne zagovaram nikakav rizik i/ili bilo kakve radnje koje će nekoga napraviti nelagodnim, nesigurnim, rizičnim ili slično. Smatram da ako postoji mjesto između dva kamiona da bi se čovjek mogao pomaknuti na 5 sekundi. Samo to.