10.07.2024., 07:35
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Autor GreenLife
Ali nitko ne može biti bolji od likova na slovenskoj autocesti, pogotovo ruta Ljubljana - Kopar.
Kako ti znaju držati lijevu traku, to je za ne povjerovat.
Desna traka, brat bratu ima sigurno mjesta za 10 auta, ali ne - svatko se mora držati na lijevoj traci. Ograničenje 130 - budale voze 100, pa 80 , ponekad čak i 60 jer se netko naprijed zamisli pa zakoči, i još sabijeni ko sardine. Ako ostaviš imalo razmaka, već će se netko drugi ubacit.
Odavno sam krenuo preticati s desne strane jer nema smisla gubiti vrijeme u koloni, nit blicat nit svirat. Lijepo lagani gas na desnoj, obiđem i do 200 auta dok dođem do Kopra.
Ne opravdavam svoje preticanje s desne, ali dajte molim - da se vučem 80-100 negdje gdje budale rade kolonu samo radi ega. Hvala ali ne bih.
I odgovor za ono da netko tko ide 20-30kmh brže dođe 10-15min brže - kolega, meni je na kilometražu od skoro 1000km 1,5-2h brže , pogotovo ako postoji mogućnost ulaska u rush hour poslije posla.
Ne razumijem čemu je problem pustit gas (ako ima prostora na desnoj traci) pustit onoga tko ti dolazi i onda se vratiš u preticanje.
Koliko sam puta sam to učinio, ili dao gas i odradio preticanje sa 20-30kmh brže .
|
Zašto bi se prilagođavao u desnoj traci radi ovih na lijevoj?
Lijeva je u pravilu za preticanje.
Ti se voziš propisno po ograničenju 130 u desnoj. Nije tvoj problem što ovi u lijevoj nisu u stanju voziti. Ti ne pretičeš njih, već oni namjerno ostaju iza tebe.
|
|
|