View Single Post
Staro 09.07.2024., 20:10   #3399
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Događa se samo nakon buđenja iz sleepa. Sve radi najnormalnije kada izvadiš USB adapter vanka i vratiš unutra. Nevoljko priznajem da spyware ipak stabilnije radi po tom pitanju. Nije to ne znam kako veliki problem, ali eto žalosti čovjeka. Budem bacio oko na dmesg kada se dogodi idući puta.

Pretpostavljma da je sličan problem kao s ovim DACom kojeg imam sa strane za slušalice. Uvijek je ukopčan preko USBa ali nije mu uključeno napajanje. Kada mi treba, uključim ga i redovito ga ne prepozna. Moram iskopčati USB (na uređaju) i ponovno ukopčati i nakon toga radi bez problema.

Ispada da ako napajanje do uređaja dođe nakon (ne znam čega) ne vidi USB uređaj.

Koja je tvoja alternativa za sleep? Uvijek sve ručno startaš i raspoređuješ prozore?

Ja palim komp ujutro u 6 i radi do 22-23 kad idem spat. Cijeli dan se za nekaj koristi, bez obzira posao, privat il zajebancija. Em je lokalni storage, em je testna "*urva" za virtualke i docker gluposti a jednu virtualku koristim za spajanje na poslovnu infrastrukturu + testing. Sleep i Hibernacija su jednostavno tabu teme u linux svijetu - to ne dela kak spada i bok, probal sam se igrat s tim al non stop neka sranja - odavno odustal. Boot je brzi sa SSD-om i uvijek onak krecem sa friskom sesijom, ne volim ostatke koji se zagnjure negde u RAM pa da OS pocne stekarit.
tomek@vz je online   Reply With Quote