Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Na autoputu sam svaki tjedan, e to je tek gust. Ogranicenje 130 ja se vozim 120 u desnoj, iza mene neka carrera odluci krenuti u preticanje i dok mi je dosla paralelno samnom dodje ogranicenje na 100.Ja usporim na 100, bilo je jos par auta iza carrere i oni se odmah vrate u desnu i carrera uspori na jedno 105 i tako me prolazi. Malo sam onda jos usporio da me brze prodje i nakon toga se vrati u desnu. Iako po meni malo pretjerano mogao je brze zavrsiti preticanje ali ogranicenje je ogranicenje. I to nije situacija koja se jedanput dogodila. Malo malo se to dogodi, s obzirom na ceste promjene 100/130 kmh dionice. 
|
Te nordijske zemlje su totalno nazi... Jako vole pravila, ali nikako da shvate da su ta pravila pisali neki drugi ljudi, sigurno nisu pisali nekakvi roboti kojima je zadatak da dodju do optimalno poslozenih pravila koja ce zadovoljavati sve... Ja bih gore jednostavno umro, neki vole pravila jer ne moraju razmisljati... Gore za nordijske zemlje su autonomna vozila i dec it...
Inace, ako je ogranicenje 30km/h, onda je to katastrofa potrosnja i apsolutno neekoloski... Tako da cijela ta njihova nordijska zelena agendna pi*zdarija pada na licemjerstvu...
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Hrvatska nema autobahn, shvatite. dopušteno je 130 km/h, sve preko je protuzakonito.
Drugo je što vi mislite da vaše auto može bolje, brže, jače.
Kao i onaj tip koji vozi svoj bmw sa 2-3 mm mesa na gumama, svatko je poseban i zna najbolje.
Još da počnete razmišljati o drugim vozačima, a ne samo na sebe, čuda bi se desila. 
|
Na papiru je dopusteno 130km/h, ali u realnosti se tolerira 143km/h (10% iznad ogranicenja), sto je lijepo definirano pravilnikom...
Citiraj:
Autor Zeryx
to sto je dopusteno 130 ne znaci da se pojedinci mogu voziti u lijevoj traci 130 i ne propustat one koji se voze 140-150-160 pa i brze.
jednom sam "blokirao" jednog slovenca na izlazu demerje jer je htio preko zaustavne brze doci do naplate. blicao mi je, mahao, trubio. u jednom trenu sam odustao i shvatio da mi to ne treba. jer ce on svejedno pronaci nacin kak ce se provuc. i prosao me je. ali je sleper ispred mene 2-3 auta napravio to isto i nije ga pustio. njemu nije trubio nego se vozio za znjim.
|
Super mi je bio kad sam se vozio po Siciliji sa Sicilijancima... Imaju oni super naziv za ove komedijase koji voze po propisima i koji ne propustaju nikoga... 'Piovra', oltiga hobotnica...
E da, htio sam rec da je kolega Slovenac pravilno upotrijebio pravilo veceg i jaceg u ovom slucaju...
Citiraj:
Autor buljaka
Nema opomene 10 iznad dozvoljenog izvan naselja.
I računa se izmjerena brzina minus 10 posto ako je brzina preko 100 ili izmjerena brzina minus 10 kmh ako je brzina ispod 100
Znači 155 minus 10 posto je 139.5 i to nije kažnjivo jer tek od 140 kreće naplata
|
Vidis, vidi, sad sam tek prokljuvio da se oduzima... Ufff, visa matematika, moram skuzit kako to pretocit u brojeve... 
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 09.07.2024. u 21:10.
|