Trebam savjet ekipe koja se bavi stolarijom. Pogledat skicu i sliku na dnu prvo za lakse razumijevanje.
Odnia sam na vikendicu krevet na kat iz stana koji je raden po mjeri, tezak, kvalitetan, laminirane stijenke, 2cm i 3.5cm one deblje od skala, uzglavlja i jos par dijelova. Trebam ga prekrojit, odnosno snizit gornji kat za 25-30 cm jer je pretjerano visok i ne stane zbog kosine krova.
Gornji krevet je naslonjen sa gornje strane na ajmo rec uzglavlje od 3.5cm sirine (broj 5 na skici), te zavidan u bocnu stranicu (Na skici 11+2+1 koje cine bocnu cijelu stranicu koja je nosivi dio za gornji krevet, ali u 1 direkt je zavidan) i u skale koje su na donjoj strani.
Bocna stranica koja ide uz zid je 2 cm, spojena od 3 komada (11+2+1), konacne dimenzije cca2x2m. Donji krevet je zabusen u 11, gornji u 1, a 11+2+1 su spojene drvenim pinovima i metalnim spojnicama s leđa na vise mjesta. Ja cu tu srednju koja je bocnica donjeg kreveta(Na skici 2) skratiti za 25-30cm, te skratit uzglavlje (na skici 5) isto toliko te zavidati nize na skalama nego je sada te otpilat visak skala.
Te dvije bocne stranice (2+1) onda opet spajam kao i prije, te spustam gornji krevet koji se opet naslanja na uzglavlje(5) i zavidava u te bocne stranice(2+1, ali je u 1 zavidan direkt) i skale koje su na donjoj strani.
E sad ako ste dosli do tu, kako su trenutno 2+1 spojene je da su laminirane po rubovima, izbusene rupe za drvene pinove, te sa straznje strane uhvacene nekakvim metalnim spojnicama na vise mjesta koje se buse u 1 i 2. Ako ja skratim 2 i ne bude vise imala laminiranu tu 2cm siroku stranicu, ima li smisla stavljat drvene pinove unutra ili ce oni samo zdrobit ivericu/osb ili sta je vec unutar laminata. Je li potrebno to gdje je skraceno laminirat prije toga, ili ce pinovi odradit svoje skupa sa metalnim spojnicama sa straznje strane?
Skica koju sam napravia kad sam rastavlja:
https://i.imgur.com/GmSS3lB.jpg
Slika kako je trenutno krevet, stoji previsoko i kad se doda madrac je neupotrebljiv gornji kat:
https://i.imgur.com/a7b9OSz.jpg
Hvala svima koji uspiju procitat s razumijevanjem