Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.07.2024., 10:27   #74232
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
... ja nisam policajac i ne pada mi napamet vozit se u lijevoj traci nepotrebno dugo samo da bi njemu napakostio...
Ovo vecina ljudi ne moze shvatiti.

Policija je tu da kontrolira promet, postivanje propisa i ispisuje kazne za prekrsitelje. Nema sta nekakav random samoprozvani lik provoditi neke svoje propise dok vozi i provoditi neki zakon na autocesti.

Kako su svako ljeto poprilicna guzve na nasim autocestama prema/od moru vec sam nekoliko puta svjedocio ovakvim situacijama:

- guzva samo takva, obje trake se krecu mic po mic ili veliki dio vremena stoje
- naravno, nadje se solidan broj onih koji su pametniji od svih nas koji gmizemo u koloni i lijepo prozuji pored nas u zaustavnoj traci

I onda se nadje neki vigilante koji odluci provoditi neki svoj zakon, izbaci se na zaustavnu traku i vozi istom brzinom kao kolona (kao da je u normalnoj voznoj traci) i blokira sve pametnjakovice koji su htjeli voziti zaustavnom trakom da im napakosti. Cak i kada kolona stane i on stane.
Naravno, tada slijedi trubljenje, blicanje i nervoza.
A vigilante u svom "tjeranju pravde" i sam krsi zakon

Policija je tu da kontrolira postivanje zakona i kaznjava prekrsitelje istog i nitko drugi, posebice ne neki random sudionik u prometu.