Ne znam na koje problem misliš

Ono s ispadanjem NICa je riješeno, više se nije javljalo nakon obavljenih radnji. Nisam više niti siguran što je točno presudilo pošto sam nekoliko stvari napravio. Možda je prebacivanje kabela u drugi port bilo ključno. Ono sa smrzavanjem DE prilikom shutodowna je isto riiješeno nakon raznih reinstalaciija nevidije.
Imam par sitnih problema koji više idu na živce nego drugo, a koji su mesečini vezani za moju naviku korištenja sleepa. Čak ne koristim niti tako dugo sleep u komadu, možda tjedan dana, kada se počnu razni glupavi problemi javljati. U tih tjedan dana startam komp desetak puta cca.
Npr, kod buđenja računala povremeno ne prepozna mi odapter od bežičnog miša. To bude svakih par dana, pa ištekam adapter i uštekam i onda magično proradi. Iz tog razloga adapter ne mogu ostaviti otraga jerbo mi se ne da svako malo gimnasticirati. Ovo se doduše i na manjaru dešavalo povremeno, nadao sam se da ću to ostaviti za sobom, ali ne. MX Master 3s je u pitanju, ne vjerujem da to igra neku ulogu.
Donekle sličan problem povremeno (rijeđe) bude i sa USB zvučnicima. Jednostavno zaboravi na njih dok ih ne ištekam pa uštekam. Ili restart.
qbittorrent povremeno zaglavi. Izgleda kao da mu taj njegov port zaglavi i nema prometa. Pa mu ručno promijenim port i onda ide dalje. Ali naredni put kada se to dogodi, niti promjena porta niti restart klijenta ne pomaže. Moram napraviti restart i onda bude sve OK do idućeg puta. Već duže imam problem s qbitorrentom iz repozitorija (manjaro također), gasi se na startupu tako da moguće ima tu više problema. Tako da koristim neki appimage fork.
Neki dan me počeo prckat i povremni black screen u igrama. Gejmam iznimno malo pa mi to nije neki ogromni faktor i nisam prije primijetio, ali svejedno nervira. Malo sam robocopa išao provozati, ali jednostavno svako malo mi izbaci black screen na par sekundi. Monitor uključen, igra ide dalje, ima tona nema slike.
U međuvremenu sam se vratio na wayland, ali nisam baš bio pri vremenu da malo ispitam tu sitaciju na friškom startapu vs sleep. Manjaro je imao onaj problem sa korupcijom video RAMa kojeg sam jednostavno riješavao na način da prije sleepa zagasim koju god aplikaciju da koristi GPU. Moguće da je ovdje slično. Nevidija + Fedora, hoćeš nećeš škripi.
Primijetio sam recimo i da firefox/librewolf ima neke čudne mušice. Npr. jellyfin klijent u FF ima niz kretenskih GUI bugova, dok kada pokrenem u Thoriumu (chrome) isti radi bez greške. I čini se da je riješen onaj problem s hardwerskom akceleracijom u browserima baziranima na chrome zbog kojeg sam se i prebacio na x11.
Ipak ima nešto problema