View Single Post
Staro 08.07.2024., 19:29   #169
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa, u neku ruku bih se i složio, ali...

Za nogometnu utakmicu mogu isto reći...nemojte to ići gledati uživo, na TV-u je bolje. Nogomet mi je valjda zadnja stvar koju bih poželio gledati uživo.

Uglavnom... Pratim F1 otkad znam za sebe. Stari je bio fan, prva sjećanja su mi vožnja Microprose Grand Prix 2 s njim i njegovim frendom. Vozili smo svaki vikend prije ili iza utrke. Pričamo o F1 u doba Gerharda Bergera i Damona Hilla...

Od onda želim otići na F1, ali em financije, em posao i slobodno vrijeme i em sve kaj ide uz to.

Ne bih išao ni ove godine da nije cure. Prijavio sam se na notifikacije od Silverstonea kad su karte izašle u 9. mjesecu i kad sam vidio cijene, rekao sam joj da ne idemo, da je preskupo.

Kupila mi je karte za rođendan. Chapel grandstand, 3 day weekend. Sretan ko malo dijete.

E sad...jel 350 funti po glavi (ne računajući ostale troškove) vrijedilo za ovo što sam vidio. Meni DEFINITIVNO.

Za one koji idu prvi put, ne preporučam general admission karte jer nećete vidjeti apsolutno ništa. Ako ideš na F1, ideš na tribinu s numeriranim sjedalima.
Zašto? Jer inače nemaš ništa od navedenog. Prvo iskustvo F1 ne bi trebalo biti takvo, jer ćeš ostati ogorčen i razočaran.

1. Karta s numeriranom tribinom omogućava pristup ostalim tribinama u petak i subotu, tako da sam prošao sve do jedne tribine i vidio taj cirkus iz svih perspektiva
2. Imaš pogled na ekran gdje koliko toliko vidiš što se događa na drugim dijelovima staze.

Ako si dolje uz stazu...imaš pred sobom betonski zid visine oko metar i pol, dvije ograde i...ljude koji su došli prije tebe i stali se bliže. Jedva si metar, dva iznad same staze i sve što vidiš je zavoj na kojem si i bolide koji prođu pored tebe.

Bili smo na nenatkrivenom Chapel grandstandu (mislim da je najjeftiniji grandstand u ponudi) i vidio sam sve što se događalo na Chapel (izletavanje Leclerca mi je bilo pod nosom), Becketts, Maggots, Copse, Farm i Wellington Straight. Dobar dio Hangar Straight također.
Hamilton je stao na Maggots da uzme zastavu, tako da mi je i to bilo pod nosom.

Ekrani su srednja žalost. Vidi se na njima što se događa, ali su daleko i niske rezolucije, a na razglas se ni zvuk od komentatora ne čuje od buke. Poredak je sićušan i iz te udaljenosti mogu se razaznati samo neke boje, tako da recimo nisam pojma imao gdje su u poretku Williamsi, Red Bull ili Alpine. Još su okrenuti prema natkrivenim tribinama. Oni imaju pogled na 2-3 ekrana, a nenatkrivene tribine eventualno na samo jedan, i to ne direktno, nego pod kutem.

Iskusni su imali dalekozore, ja sam koristio fotoaparat

Manjak konteksta je bio problematičan kad jedan krug vidiš Russella, drugi krug ne vidiš Russella i nemaš pojma što se dogodilo, samo na ekranu vidiš da ulazi u boks.

Trebao sam tamo ranije uzeti/kupiti radio koji se nakači na uho. Odašilju komentare na FM. Nisam znao.
Na kraju sam utrku još jednom pogledao doma da popunim rupe jer sam bio zauzet i fotkanjem i pričanjem s ljudima i gledanjem u krivi smjer itd.

Subota je bila grozna. Temperatura je pala na 11 stupnjeva uz jaku kišu i vjetar. Srećom, mogli smo ući na natkrivene tribine da nismo na kiši. Pogledali 3. trening i F2 sprint (Bearman koji se osramotio i Antonelli koji će biti jak i u F1 ako ovako nastavi).
Nedjelja ipak toplija, iako uz on-off kišu

Organizacija - odlična, ostavili auto na željezničkom kolodvoru pola sata od staze, sjeli na organizirani prijevoz do staze oba dana

Hrana i cuga - svega par funti skuplje nego u centru Londona, iskreno, očekivao sam i više cijene

Dodatnog sadržaja je bilo brdo. Stigli smo samo proći i vidjeti što ima, nažalost u dva dana se ne stigne baš previše. Vrijeme prebrzo prolazi.

Na putu doma smo pričali. Ona je postala fan dok smo za vrijeme korone gledali Drive to Survive. Dotad joj je F1 bilo "ono što voze dva sata u krug".

Veli ona...objektivno, ovo je previše novaca za ono što se dobije (numerirano sjedalo), ali prošlo mi je puno brže nego na TV-u i puno je zanimljivije. Išla bih još jednom, ali na neku novu stazu.

Srećom, smještaj nije bio neki trošak jer frendica živi na sat vremena od staze. Inače, u vrijeme kad su karte izašle, oko 500 funti je koštao dvodnevni najam šatora na livadi...i to je bio najjeftiniji dostupan smještaj u radijusu od sat vremena udaljenosti. Da smo morali platiti smještaj toliko, ne bi vjerojatno ni išli.

Iskustvo za 10
Atmosfera za 10
Vrijeme...na kraju i to za 10. Da je bilo suho, bilo bi dosadno. Ovako je ispala povijesna utrka. Stvarno nešto što se pamti.
Fanovi - čistih 10 (grupa od 8 britanaca pored nas pjevala "She said no Horner, SHE SAID NO" Ja sam mislio da sam fanatik, ali kakve sve ekipe ima...
Troškovi....3 od 10. Nažalost i to će biti sve skuplje i skuplje

10/10 would recommend

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.07.2024. u 19:43.
1v@n je online   Reply With Quote