Tema: 3D printeri
View Single Post
Staro 08.07.2024., 19:26   #284
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ovaj moj ne zna što je to loša adhezija

Svaki print jedva, ali ono jedva skidam s platea. Na jednoj strani napravio 30-ak sati printa, okrenuo za test na drugu stranu, tu je već na 50h rada.
Valjda se za taj textured plate bolje lovi radi neravnina.
Ako zaboravim pa mi slicer okine onaj brim, to fakat ide teško dolje. Jedino strugalicom.

Na temp potvrđujem da barem što se tiče origigi BL filamenta, da ga to ne dira baš puno. Isprintao za test onaj temp. tower iz orca slicera, ne vidi se neka razlika po svim temp od 190-230. Možda bi imalo smisla ako se koriste neki filamenti drugih proizvođača.

Ostaju mi 2 problema:
- struganje mlaznice po printu kod većih površina
- na nekim modelima stringing, tanko kao vlasi kose mi razvlači po nekim rupama ako su u objektu i sl.
Gugl zasad ne pomaže, previše info na BL forumu i redditu, hrpa slučajeva,...
Npr. printao sam si origigi bambu spool za mini (onu manju). Izorao je sve oko centralne rupe prije nego je počeo dizati centralni cilindar. Ostalo sve grbavo na tom mjestu, ta špula mi sad grebe osovinu od nosača.
Isto mi se događalo na još nekim printevima, baš počne grebati, obično na početku ili kraju i nakon 4-5 layera prestane.
probaj si pogledat u opcijama dali ti je ukljuceno da ti printa iznutra prem van. A druga stvar ako jos negdje imas "GRID" za infill zamjeni s "Rectilinear"

EDIT: Nisam vidio da su nove objave bile od zadnjeg posjeta

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je online   Reply With Quote