View Single Post
Staro 08.07.2024., 13:51   #7246
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
A ovo za kontroler i Dos, e sad neznam, te igre su dakako prilagođene psxu (pa recimo u civ2 nije kursor, nego se miče po poljima), no može li se tako isto dobit i za PC igru za taj emulator... ili ti zelis ih bas igrat na psxu ?
pa to da nije kursor već se miče po poljima i jest ono što tražim, zato PSX verzije. Recimo pokušao sam igrat Colonization za PC/Amigu i to je patnja na gamepadu jer analogue stick emulira kretanje kursora, i onda ako stavim da je kursor spor kako bi lakše kliknuo polje, onda je prespor za odlazak na odabiranje naredbi iz padajućeg menija pa je igranje više kao gimmick a ne uživancija. S druge strane ako su napravili takve kontrole ko u Civ2 da ti je možda R1 ili L1 skok drito na slijedeću jedinicu ili grad, onda to ima smisla i postaje gušt a ne da moraš pikat kursorom uz pomoć analognog joystika

Recimo probao sam igrat populus 2 za SNES jer je tamo kretanje po poljima, i definitivno je za gamepad bolje nego PC verzija

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Najdrastičniji je KKND 2, koji je imao neku fuuuul čudnu shemu kontrolerskog upravljanja, tipa nemozes uopce kursorom selektirat jedinice, nego s r2 il l2 nekak ideš kroz neke grupe, znaci sve neke kombinacije gumba isto kod davanja naredbi, treba ti dugo da se navikneš (danas ziher, onda ko klinac, motorika brže radi hahaha. Jbte kad se sjetim koliko sam šifri pamtio, pročitam kombu tipki u casopisu vani kog nisam kupio, i doma ju rokam)
Nisam ju igrao od 1999. tak da bi morao se podsjetit, samo me mrzi to što za prolazak igre, psx verzija je okrljaštena malo, tipa fale neki uniti, mozda i misije, tak da mozda radije na kompu to probam proć za komplet experience.
tako sam ja u djetinjstvu preskočio carmageddon pa bih ga htio sad preći na mobitelu na gamepadu, no fasciniran sam da su defaultne kontrole stavljene "," i "." kao lijevo desno i "a" kao gas a da ti strelicu lijevo uopće ne dopušta odabrat jer je to kao rezervirano valjda za kretanje izbornikom. Teži kretenizam od kontrola, ne razumijem kako je itko to igrao na tipkovnici...