Citiraj:
Autor OuttaControl
Tako je, bambi brzo printa zato mu treba veca temperatura, to je ok
Taj slijepljeni slucaj nisam imao nego sa TPU, kojeg se jos nisam usudio printat na bamboo labu.
Ja sam bas neki dan imao prvi pravi fejlani print zbog lose adhezije, ali sam sam kriv prstima sam puno dirao po plateu.
|
Ovaj moj ne zna što je to loša adhezija
Svaki print jedva, ali ono jedva skidam s platea. Na jednoj strani napravio 30-ak sati printa, okrenuo za test na drugu stranu, tu je već na 50h rada.
Valjda se za taj textured plate bolje lovi radi neravnina.
Ako zaboravim pa mi slicer okine onaj brim, to fakat ide teško dolje. Jedino strugalicom.
Na temp potvrđujem da barem što se tiče origigi BL filamenta, da ga to ne dira baš puno. Isprintao za test onaj temp. tower iz orca slicera, ne vidi se neka razlika po svim temp od 190-230. Možda bi imalo smisla ako se koriste neki filamenti drugih proizvođača.
Ostaju mi 2 problema:
- struganje mlaznice po printu kod većih površina
- na nekim modelima stringing, tanko kao vlasi kose mi razvlači po nekim rupama ako su u objektu i sl.
Gugl zasad ne pomaže, previše info na BL forumu i redditu, hrpa slučajeva,...
Npr. printao sam si origigi bambu spool za mini (onu manju). Izorao je sve oko centralne rupe prije nego je počeo dizati centralni cilindar. Ostalo sve grbavo na tom mjestu, ta špula mi sad grebe osovinu od nosača.
Isto mi se događalo na još nekim printevima, baš počne grebati, obično na početku ili kraju i nakon 4-5 layera prestane.