Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.07.2024., 13:02   #74165
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tako sam i ja dugo razmišljao ali…

Treba uzeti u obzir stanje na toj cesti 24x7 svih 365 dana u godini. Što kada se uhvati mraz na cesti? Ili ljepljivo lišće? Ili kada zbog traktora/kamiona/koječega povremeno bude zemlje i/ili blata na cesti? Tada više ne možeš 70-80 po tim zavojima nego 40 koliko je ograničenje ako ne i manje.

Na Savskoj je ograničenje 40km/h zbog zebri. Koliko puta sam doživio da netko naglo koči sa 70-80km/h ispred dječjih kolica ili starije osobe… jer ekipa misli da su ograničenja postavljali idioti. Ili uopće ne stanu jer su se toliko zaletjeli da niti ne vide ljude na pješačkom.

To što nama nije odmah očito zašto je tako ne znači uvijek da je bezveze. Ima i toga ali nije uvijek.

I da, nemaju svi moderne aute a i mnogi koji ih imaju voze na ćelavim (i jeftinim) gumama.
A onako, a sto bi falilo uvesti dinamicke displaye koji ce pokazivati ogranicenje ovisno o vremenskim prilikama... Jer niti ogranicenje 40 te nece spasiti ako je mraz na cesti...

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Hahaha, da, dobra fora. Najbolje da onda i ispred skola/vrtica dignemo na jedno 60 pa eto da nema guzve. Stvarno svega se moze covjek nacitati ovdje.
Nije problemu u postivanju znakova ogranicenje nego u znakovima
Epic. Mogli bismo onda maknuti znakove, kao na njemackom autobanhu pa da u gradu nema ogranicenja cisto da nema guzve.
Sto ti budalastine tu pises? Ispred skola i vrtica se ionako stavljaju one lezece policijske stanice pa hoces neces moras vozit 20 na sat jer ces si auto inace polomit... Iako, bilo bi puno svrsishodnije iskopati rupu ostrih rubova od 10cm pa da vidis kako ce svi ko po jajima tamo vozit...

Nije uopce poanta u postivanju znakova, vec u debilima koji ih stavljaju jer ih stavljaju po random principu... Dokazano je vec bezbroj puta da kad se vozi po postojecim glupavim ogranicenjima, nastaju ogromne kolone... Eno, nedavno je bio prilog od RTLa kada su po staroj karlovackoj vozili po ogranicenjima... Katastrofa kolonu je lik napravio, morao je par puta stajati sa strane da propusti ostale vozace, preticali su ga non stop, trubili mu stalno i slicno... Da je vozio 10-15km/h iznad ogranicenja, nikom nista...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4