Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.07.2024., 08:53   #74157
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Puno je veci problem sto su kreteni oni koji su odredjivali ogranicenja brzine po cestama pa se nepotrebno stvaraju guzve... Kada vozis, skuzis da su ta ogranicenja za Renault 4 sa gumama iz 1979... Da su ti znakovi ogranicenja samo 10-20km/h iznad trenutnih, ne bi bilo nikakvih problema...

Dakle, nije problem u postivanju znakova ogranicenja, vec je problem u samim znakovima koji su se nasli na prometnicama po nekom random principu i u 90% slucajeva su potpuno besmisleni...

Tako sam i ja dugo razmišljao ali…

Treba uzeti u obzir stanje na toj cesti 24x7 svih 365 dana u godini. Što kada se uhvati mraz na cesti? Ili ljepljivo lišće? Ili kada zbog traktora/kamiona/koječega povremeno bude zemlje i/ili blata na cesti? Tada više ne možeš 70-80 po tim zavojima nego 40 koliko je ograničenje ako ne i manje.

Na Savskoj je ograničenje 40km/h zbog zebri. Koliko puta sam doživio da netko naglo koči sa 70-80km/h ispred dječjih kolica ili starije osobe… jer ekipa misli da su ograničenja postavljali idioti. Ili uopće ne stanu jer su se toliko zaletjeli da niti ne vide ljude na pješačkom.

To što nama nije odmah očito zašto je tako ne znači uvijek da je bezveze. Ima i toga ali nije uvijek.

I da, nemaju svi moderne aute a i mnogi koji ih imaju voze na ćelavim (i jeftinim) gumama.