Citiraj:
Autor yossariane
Nešto sam instalirao ali i ja nemam čarobnu kuglu da kažem što i kad sam instalirao. Nemam pojma da sam instalirao postfix ali znam da sam probavao više "email" klijenata. Ni sad još neznam čemu služi postfix. Sa Grsync-om prebacujem 2 foldera sa diska na disk na istoj mašini. Sad kad sam išao tražiti ove programe koje spominješ, nemam ih u repozitoriju osim Fail2Ban v0.11.2.6. Instalira/ Čitajući readme nije mi se svidio/deinstalirao. Proučiti ću ova dva druga programa pa vidjeti mogu li ja to probaviti na razumljiv način.
Na kraju je riješenje bila deinstalacija SSH servera, više nema errora.
Ako se dobro sijećam to sam instalirao kad sam probavao mrežu sa drugom kantom i jednim malim serverom, davno je to bilo i ako se dobro sijećam ovakvih errora nije bilo u logu. Podsjetnik da moram shvatiti SSH i čemu služi.
Hvala svima ipak sam nešto naučio, ali što mi to vrijedi kad u sedmom desetljeću sporije pamtim a brže zaboravljam 
|
Pa onda onemoguci ssh daemon i Bogu mir ako mislis da taj komp nesto pokusava.
Code:
systemctl stop sshd && systemctl disable sshd