View Single Post
Staro 07.07.2024., 13:23   #530
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Često fula balans bijele, nema stabilizaciju u tijelu, fotke imaju više šuma ako nisi vani na dnevnom svjetlu, muči se sa fokusom na f/1.8 u zatvorenom ali… baš kako fotografi kažu: uz malo vještine može se. O ovom slučaju i za puuno manje novca.
Ovo se odnosi na A5100 ili A7C?

Čestitam na novoj kameri.

Ja svoj A6000 prodao nedavno iz nekih trećih razloga i sad sam, u tako reći prilici, da biram. Full frame ili ipak ostati na cropu. Jer kada sam uzeo crop to je bilo to, reko neću prodavati da bi radio prelazak na full.
Kada sam kupovao svoju prvu kameru (A6000) pojma nisam imao što u suštini čini razliku. Sad i s nekim iskustvom, čovjek bi rekao lakše je birati, no eto ipak nije.
Nije mi neka hića pa si dajem lufta za razmišljati. Ali se kidam između A7III i A6700.
Ne bavim se profesionalno, iako bi se možda i okušao da nemamo zakone kakve imamo. Ali u fušu zna ponekad nešto uletit, što na kraju odradim više za gušt, pare su usputne.
To je jedan razlog zbog čega više naginjem na A6700 tj crop. Drugo jer je manji, kompaktniji (body i objektivi), jednostavnije za noskanje posvuda a i povoljnije kada gledam cijene objektiva kada je u pitanju full. Iako je i A6700 sad malo veći komad nego što su bili prethodni.

A6700 još drži redovnu cijenu dok A7III ima sad super cash back ponudu pa izađe i povoljnije. Pa me malo vuče da povučem okidač odmah, pa krenem da ću naručit, pa bi ipak A6700... možda bolje da pričekam itd. Sad ide i godišnji ubrzo pa hoću kukati što moram mobitelom slikati ili ne...
I tako u krug se ubijam bezveze sa razmišljanjem.
Da ne kažem da se i za dron opet zagrijao. Avata 2 mi zapeo za oko, tako fun izgleda. A planirao uzeti Mini 4 Pro. Ma joj... XD

Meh, ramble samo. Ne tražim savjet. Al ako ima tko štogod pametno za reći, slobodno.

Zadnje izmijenjeno od: PR3DA70R. 07.07.2024. u 17:32.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote