Pa vidiš da sam uspio maknut pass, ali izgleda da se ne miče skroz nego vj samo za lock screen. Autologin se namješta kod instalacije ako se dobro sjećam i to jesam napravio. Po terminalu ova -d komanda koju sam gore naveo kao briše pass, ali očito ne kako treba, no nebitno, riješio sam možda barem dio.
A za BT sam našao ovo na Mint forumu i stvarno radi, sada se lap starta sa ugašenim BT-om, a ja i dalje imam ikonu dole kraj sata i mogu ga paliti po želji, baš kako mi paše:
Just go into Menu and select startup Applications. At the bottom of that screen hit the "+" button and you will be asked if you wish to add a Custom or Select an application. Click custom and you will be presented with a form where you can enter your info. Enter whatever you like in Description field and rfkill block bluetooth in the command field, then click add.
This should solve your problem.... Blue tooth will be stopped at next startup and you can simply enable it by a right click on the Bluetooth icon on the panel.
Nije UEFI, mislim da me Lenovo nešto zezao pa sam išao na legacy...
A kad smo kod Lenova, lapovi su mi HW odlični (doslovno možeš tuć kamenje sa njima), ali ta idiotarija gdje ne možeš nikako napravit update BIOS-a bez win je baš loše...
Da u samom BIOSu nema update from USB, nego samo i jedino možeš flashat preko win app-a....
EDIT:
Evo maknuo Ubuntu po ovom savjetu:
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=310537
S time da uopće zapravo nisam trebao preko terminala istraživati na kojoj particiji je Ubuntu jer u grub meniju sam ispisuje da je u mom slučaju na SDA3.
Prvo sam kontrolu nad grubom prebacio na Mint za svaki slučaj, zatim sa gpartedom (preko live parted magica) izbrisao SDA3 i proširio Mintov SDA4 na puni kapacitet te ponovno u Mintu updateao grub da makne Ubuntu sa liste i to je to. easy-peasy. Sad ću baš izguglat kako ide kada je u kombinaciji sa win, pa micanje linuxa.
Fora mi je ovako mlatit praznu slamu, a usput i nešto naučiti...
Inače Ubuntu sam stavio jer ima bolji scaling od Minta, točnije, ako se poveća scaling na Mintu se iz nekog bizarnog razloga gasi vsync i onda me izluđuje ''kidanje'' slike kad pomičem prozore i slično. (u displayu treba označiti friction scaling)
Koristim Cinamon.