Citiraj:
Autor ALiEN17
pa ta se opcija nudi na TS, u padajućem izborniku, nisam primjetio da se ništa nadoplaćuje extra
|
kvaka je da na dnu teksta piše da možeš sam unlockati ako želiš... i da ako uzmeš CN firmware možeš sam staviti EU firmware... možeš, ali će te unlock koštati 70€. To ne piše.. dakle samo napomena uz to... jer ako ti se žuri kao što se meni žurilo, zaključani mob ćeš dobiti nekih 10 dana ranije nego ako izabereš unlocked EU opciju.
Što se jamstva tiče, nadaj se da ti neće trebati. Imaš jamstvo na bilo koju verziju, ali u Kini, što podrazumjeva slanje uređaja nazad, a to podrazumijeva DHL ili sl. ako ne misliš čekati mjesec dana da ti mob stigne do Kine, a paket DHL-om ili sl. za Kinu košta dosta, vjerojatno više nego što bi kod nas platio popravak.
Xiaomi.Eu je bolji rom na kineskom uređaju od globalnog roma.
Da imaš EU verziju uređaja, onda bi ti globalni rom bio bolji od xiaomi.eu.
Još kad uzmeš u obzir da Kineski uređaji (bez obzira na stavljeni rom) nemaju podršku za B20 LTE (4G na 800 MHz), a da se kod nas gasi 3G/HSDPA mreža... internet ćeš na mobu imati samo u gradovima ili tamo gdje je 4G/5G signal na podržanim frekvencijama. Ovo vrijedi za sve kineske mobove za kinesko tržište, ne samo Xiaomi.
Narudžba Kineza se isplati ako možeš pregrmiti te "sitnice". Meni je kineski 13 Ultra top, ne putujem često van grada pa signala uglavnom ima