Evo da dodam što se tiče KINESKOG Xiaomi 13 Ultra (i vrijedi i za 14 Ultra) sa Tradingshenzhena:
1. **Original EN/CHN (Kineski firmware)**:
- ima predinstalirani Google Play, ali nema Google framework, services, programe (npr. Phone, Messages, Wallet, Maps itd, međutim sve one se uredno instaliraju kroz Google Play.
- radi sve (netbanking, wallet, plaćanje NFC-om) OSIM location history i Android Auto
2. UNLOCK (ako se uzme CN verzija koja nije unlocked): za instalirati **Xiaomi.eu** ILI **Global MI (Globalni firmware)**:
- treba platiti unlock oko 70€ jer ga treba unlockati kroz KINESKU aplikaciju Mi Community za što treba imati kineski broj moba i kinesko državljanstvo. Nema drugog načina za sad.
- ako se misli stavljati xiaomi EU firmware ili Global firmware, naručiti unlockani mob sa TS-a da se izbjegne to plaćanje
E sad verzije:
1. **Xiaomi.eu**:
- RADI APSOLUTNO SVE - od netbankinga (PBZ) do Android Auto, ima Widewine L1 i prolazi safetynet testove (plaćanje NFC-om i sl.), ali je mob unlockan i ako vam ga netko ukrade, stavi svoj firmware, doviđenja.
2. **Global MI (Globalni firmware)**:
- ne radi pola aplikacija tipa netbanking i pada na safetynet testu, nema Widewine L1.
3. U svakom slučaju nadaj se da ti jamstvo neće trebati jer će te poštarina natrag za Kinu izaći kao da platiš popravak kod nas.
ZNAČI... ako naručuješ sa TS-a.. računaj da je mob KINESKA verzija.. koja po defaultu dolazi sa kineskim softverom i nijednim drugim. Ako želiš na njemu neki drugi, MORA se unlockati bootloader, pa i za staviti Global verziju. Nakon unlocka bootloadera, nemoguće ga je ponovno zaključati, osim ponovno na tvorničku CN verziju.