View Single Post
Staro 04.07.2024., 13:53   #222
betruger988
Registered User

betruger988's Avatar

Datum registracije: Jul 2024
Pozdrav forumaši, novi sam ovdje i registrirao sam se samo da podjelim svoja iskustva sa A1 optikom preko HT infrastrukture. Prešao sam sa HT optike nakon isteka ugovorne obveze od dvije godine i nekoliko neuspjelih pokušaja da se sa HTom dogovorim oko cjene u slučaju produženja ugovora na još dvije godine (oni svoje najbolje ponude daju kad ih zoveš i obavjestiš da si već prešao na drugog operatera i tražiš isključenje usluge, prije toga ponude za produženje su im smješne).
Dakle 20.05 došao A1 tehničar i izvršio uključenje, od uređaja dobio U92, par dana prije toga bio HT tehničar ostavio mi novi ONT (Huawei, na HT-u sam koristio Raisecom).
A1 sam tjednima unaprijed tražio PPPoE podatke za prijavu jer ne koristim ISP rutere već imam kompletnu konfiguraciju složenu doma preko TPLink ER605V2 + 2kom Deco M4 u meshu za wifi, Pi zero W na kojemu mi je podignut Pihole itd... Iako sam tražio tjednima unaprijed nisu mi poslali PPPoE podatke na vrijeme, tehničar ih nije imao pa sam morao par sati čekati da mi ih dostave (to je i jedinih par sati kad sam koristio taj njihov U92 router). Što se kvalitete usluge tiče ne vidim apsolutno nikakve razlike od HTa, sve radi besprijekorno kao što je radilo i na HT optici jedina razlika je što je na A1 brzina duplo veća (1/0,5 Gbps).
Vezano za skalarovo pitanje o tome kako naplaćuju 2Gbps a daju 1Gbps u ugovoru sa A1 izričito piše da je njihov paket 2/1 Gbps ili maksimalna brzina koju je moguće isporučiti korisniku (a to je preko HT infrastrukture 1/0,5 Gbps). Dakle umanjenje na računu za to ne daju.
Također sam A1 obavjestio da želim vratiti njihovu opremu za spajanje i pitao hoće li mi umanjiti račun, na što su odgovorili da opremu mogu zadržati dok god koristim uslugu, neovisno koristim li tu opremu ili ne, a najam terminalne opreme A1 ne naplaćuje pa prema tome ne mogu mi ni umanjiti račun (vrijedlio je probati).
U A1 sam dobio prvu godinu u pola cijene, a drugu ću plaćati nešto manje nego HT-u "redovno".
Sve u svemu za sada zadovoljan
Sorry za poduži post