View Single Post
Staro 01.07.2024., 22:41   #1100
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Hm...da realnije bi bilo usporedivat LAMP/WAMP setup unazad zadnjih 10 godina i ako gledamo Desktop distre recimo Mint / Ubuntu (dakle kao kompletan OS) u odnosu na Windows. Najcesci argument na Linux strani je bio - brze krpanje sigurnosnih rupa makar u moderno vrijeme nisam bas 100% siguran jel zbilja tako (khm...Squid)...
Opet mislim da ne pricamo o istoj stvari.

Kakve veze ima Squid (ako pricamo o proxiju, jel... ne znam mislimo li na isti Squid) s Linuxom?

Ako gledas desktop distribucije naspram Windowsa (na desktopu), to mogu biti al pari usporedbe, da.

S druge strane, sto Linux moze "pokrpati" (kao i Windowsi) ako se tice kernela a da je desktop korisniku bitno pa da bi nekakva brzina tog "krpanja" bila presudni faktor izbora?

Linux ima zaista nevjerojatnu pokrivenost trzista u smislu diseminacije i unatoc svim svojim manama, neminovni je de facto standard u gotovo svakoj bransi. Kada to sagledas, zapravo je carobno koliko to dobro radi!

Citiraj:
Ne vjerujem da je guranje systemd u svaki kutak Linux sustava nesto sto bi poboljsalo cijelu situaciju...vise mi se cini kao pokusaj impersonilazacije Windows nacina hendlanja svega uz premalo benefita a previse kompleksnosti.
Pottering je Microsoftov zaposlenik, pa sad, vjeruj u sto god hoces...

Meni je systemd sjajan, volim njegovu implementaciju DBusa, upravljam(o) eBPF preko toga svega... Kome se ne svidja, zaboga, upravo uzivajuci u slobodi ekosustava, napravi si svoju distribuciju with blackjack and hookers. I to ti je manje vise cijela mudrost...

Ali ponovno, je li systemd Linux?

Citiraj:
P.S.- jesam li samo ja ili nam ocajno treba vise ovakvih normalnih diskusija? Na stranu to sto malo spamamo al ono ...zbilja mi fale ovakvi inteligentni razgovori na dnevnoj bazi
To su ti situacione price. Ako te vesele, jednostavno uzivaj u njima i to je to. Ja svakako znam da me veseli kada uleti svako toliko ovakav nekakav stiklec po forumu. Isto tako sam svjestan da niti jedan forum ne moze zivjeti od tih stikleca, pa svakom svoje!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote