Napokon i meni stigao StarLink na Ugljan, ako netko ulovi
UskokNadzorniKombi3, to sam ja, dodjite na pivo
Pa da malo bacim dojmove:
Good Shit:
- setup pizdarija, za ispod 15 min sam sve slozio, stvarno su ispeglali to dobro
- lijepo vrijeme - 200-250 mbit down, 20-30 mbit up
- ok vrijeme, oblaci i to - 150-180 mbit down, up otprilike isti
- nevrijeme - 50-100 mbit ili ne radi uopce ako je olujcina
- ping je od 30-40 ms prosjek za vrijeme lijepog vremena, a kad se naoblaci i do 2x tolko
- krece lagano navala turista na more - mobilni dropa i na 10-20 mbita u peak hours, starlink doesnt give a fuck

radi super neovisno o icemu
- spojio sam 2 tv-a, 3 mobitela, tablet, komp, 2 laptopa - no problemo
Bad Shit:
- j..o mu pas m...r i Musku za onaj konektor - odma da napomenem da nema laganog nacina da zbusite malu rupu u zidu i provucete kabl - konektor je L shaped debelo govno i treba bar 3 cm radijus rupetinu da prodje

Naravno da ima neki adapter za to, ali košta bogaoca
- jace nevrijeme - često crkne ili je nestabilan link, ali pod jace mislim stvarno shitstorm, ne malo pljuska i kiše
- nema ethernet konektor bez adaptera u osnovnoj verziji, pa ste ovisni o WiFi-u koji i nije bas na Unifi LR razini (imam dvoetazni apartman, gdje god naserem tu antenu i router, uvijek neki dio ima shit signal ili dead spot)
S obzirom da sam do sad placao 30ak eura mjesecno za mobilni internet, koji bi od 15.07. do 15.08. bio prakticki mrtav dobar dio dana ili bi jedva radio da mozes call odradit - ovo mi se cini ko odlican upgrade.
BTW. Oprema je pojeftinila sa 450 na 350 EUR.