View Single Post
Staro 28.06.2024., 20:50   #2386
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Authy je closed source i osim sto je imao nekih breacheva, nije se bas lako maknuti s njega jednog dana kad to pozelis. Tj export tokena van njihovog ekosustava i tome slicno, ne ide. Klasicna prica za velike igrace, zatvore te unutra a ti kako hoces. Bio sam jedan od tih koji su 2022 kad su imali zadnji breach otisli od njih i naravno, farbaj Jovo nanovo, sve tokene sam morao nanovo presloziti. Isao sam na Aegis koji je puuuno fleksibilniji tool. Cloud backup je fleksibilniji (nisi zatvoren ni ogranicen), lokalni backup je isto moguc pa dalje radi s backupom sto zelis (enkripcija, kopiranje na usb i cuvanje pod zemljom, you name it). Ali najvise od svega mi se svidja sto mogu tokene eksportati i importati na drugi uredjaj - i imati sve duplo za slucaj havarije primarnog mobitela. Spasilo me samo jednom doduse.

Koristim work profil na pixelu, radi sasvim ok, nisam imao problema oko toga. Radi rekao bih vrlo slicno samsungu, appovi su pomjesani, imaju badge, ali su nekako odvojeni na razini sustava.

Ali... mislim da samsung ima puuuno bolje slozenu sigurnost uredjaja i, vjerujem, business profil u pozadini (knox i sve to). Pixel je koma po pitanju sigurnosti ako ti ga netko ukrade - bez beda na lockanom mobu mozes ugasiti wifi, bt, lokaciju, mozes ugasiti i sam mob. Maltene sve sto imas upaljeno u quick settingsima mozes kliknuti i ugasiti/upaliti. Jako lose. Nemas ni priliku pokusati daljinski locirati sam mob ako mu netko ugasi net/bt. Bez neta ga ne mozes ni wipeati/lockati (nisam probao, ali logika mi tako nalaze). Probaj to na samsungu i ostat ces iznenadjen koliko malo toga mozes napraviti na mobu kada je zakljucan pin-om/prstom.

Nije cudno da velika vecina firmi nudi i podrzava samo samsung telefone za poslovne potrebe.

Nadalje, na pixelu ako koristis work profile, tvoj privatni profil postaje ogranicen! Moras koristiti pin od 8 znamenki (uvjet kompanije), ne mozes sideloadati .apk fajlove na svoj privatni profil (blocked by IT department, odluka kompanije). Mislim ono, ako su privatni i work profili odvojeni, i mogu staviti odvojeni pin na work profil, zasto mi ogranicavas koristenje privatnog profila.

Zbog toga sam dugo vremena poslovni profil koristio kao odvojenog usera (multiple users opcija). Doslovno se moras odlogirati sa svog usera, i ulogirati u drugog usera. Kao da imas dva fizicki odvojena moba, za novog usera ide kompletan setup od nule, maksimalna separacija. I to je bilo super, nije me nista ogranicavalo na privatnom accountu. Dok pixel nije izbacio faulty update i brickao telefone koji koriste multiple users opciju sirom svijeta. Dugo su se vadili iz tih govana do te mjere da su savjetovali NE koristiti tu opciju. Cmon! Zavrsio sam sa mobom kojem je bio krešan filesystem i... Farbaj Jovo nanovo.

Tako da... Ne, ne mogu ti preporuciti pixel ako ti je sigurnost bitna. Tim vise sto updejtove ne mozes blokirati bez roota pa strepis svakog 5. u mjesecu. Ja mu ne vjerujem da je stabilan i da me nece nesto sjebati za x mjeseci. Takodjer, ne vjerujem mu do te mjere da na mobu maltene nista ne drzim od podataka i pomirio sam se s tim ako ga nekad i izgubim ili mi ga papnu, da ga vjerojatno necu moci wipeati na daljinu.

Ali ima odlicnu kameru i dok mi klinka malo ne poraste, ostat cu na njemu. Nemam puno izbora. Kasnije cu se, vjerujem, opet vratiti na samsunga.

Fuuuuuuuuuck...thanks na ovome, pomaze na vise razina.