Citiraj:
Autor ti.le
Rentani stan u ZG, nije bio prijavljen TV. Podstanar kaže da su otvorili vrata slučajno kontroloru, i ovaj krenuo sa pričom da ima TV itd itd i na kraj im napisao kaznu / račun, ne znam još točno što, ali došao je sa točnim podacima ime prezime podstanara i sa podatkom da je tu podstanar!
Odakle mu to??? Podstanar je prijavljeno prebivalište, i prijavljen je na poreznu, ali oni ne bi trebali moći do tih podataka...
|
Na koga glasi TV/internet priključak u stanu?
Ja sam imao istu situaciju i imam teoriju (možda zavjera) da provideri daju podatke o pretplatnicima HRT-u (daju ili moraju po nekom zakonu - ne znam).
Kad sam bio podstanar u jednom stanu, uveo sam si TV (imao suglasnost vlasnika stana da smije tehničar doći i probušiti rupe, valjda im je to procedura ako nisi vlasnik stana a uvodiš novi priključak).
Nakon nekog vremena sam otišao u poslovnicu operatera i tražio da mi u adresu dodaju i ime vlasnika stana - radi poštanskog sandučića i tako to. Teta na šalteru je ustvari u moje prezime dodala ->
(kod Horvat)
Računi od operatera su mi onda dolazili naslovljeni na: Ime
Prezime (kod Horvat), Adresa, Grad.
Kad mi je nakon nekog vremena banuo HRT-ovac na vrata, iako sam dao svoje ime i prezime, računi od HRT-a su dolazili sa dodatkom (kod Horvat).
Baš da su u slovo pogodili formulaciju - sumnjam, nego mi realnije djeluje da eto, jednom mjesečno ISP šalje excelicu novih korisnika u HRT, i tako se polje "prezime" samo prenese takvo kakvo je, sa računa ISP-a na račun HRT-a.