View Single Post
Staro 26.06.2024., 17:19   #12
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
možda sam dobio odgovor, ali ga nisam shvatio

znači -> na koji način "prebacujem" čitav posao u budućnosti na nekog drugog web dizajnera? javim se trenutnom i kažem da bi bilo to to od naše suradnje, da imam sada nekog drugog, i šta je onda sa "posjedovanjem" tih mojih podataka? kako to "prebaciti"/migrirati ili kako se to već kaže na nekog drugog? I kako mogu biti sto posto siguran da će stari web dizajner "dati" sve što treba (a ni ne znam što mu treba dati; nekakvo pravo pristupa?) novom web dizajneru? Dali to može odbiti napraviti? Ili eventualno zablokirati meni pristup svemu/sve pobrisati itd. neke druge inatljive gluposti?

Ili se samo nepotrebno zamaram stvarima, a to je na starom i novom web dizajneru da izmjene potrebne informcije i onda da se starom onemogući pristup na bilo šta više, uključujući i staro i novo?
ako mijenjas webmastera, a imas vlastiti hosting, samo promjenis sifre

ako nemas vlastiti hosting, najavi starom webmasteru da si uzeo novog i spoji ih da iskomuniciraju prijenos weba i domene

ako ces se sam boriti:
- .hr besplatnu domenu selis preko carneta, ako nemas pristup trebas ga traziti da te doda kao adminnistratora i onda kad imas pristup samo proslijes domenu na nameservere od novog hostinga
- ako je placena domena treba ti otkljucati domenu i dati EPP kod kojeg upisujes kod novog hostinga
- mailove slozis u cp-u isto kako su se zvali i prije samo si stavi nove sifre
- sto se tice stranice, ako stari i novi hosting koriste iste instalacijske managere za wordpress onda ti dovoljno da ti napravi backup i posalje zip (iako bi ja database svejedno posebno izvezao)
- ako ne koriste onda ti zipa public_html folder i mysql database izveze koje onda rucno stavis svako na svoje mjesto
vacs je offline   Reply With Quote