Citiraj:
Autor tomek@vz
https://distrowatch.com/?newsid=00521
Vjerojatno mislis Ubuntu il tak nekaj  Lindows/Linspire je jedna od onih "cudnih" distri.
Ne bas....dovoljno je da je osoba otvorenog uma. Al da je za svakog - nije. Ja sam svu uzu familiju prebacio na Mint/OpenSuse. Nema vise "ne radi mi xy" ili "cudno se ponasa" ili "spor je odjemput" poziva. Plus - kao sto sam neki dan objasnjavao svom Windows nastrojenom sefu - ne - Linux na Desktopu nije ono sto je bio pred 20 godina (diskusija je isla u smjeru da je tad morao sam rezoluciju postavljat i da dual monitor setup nije radio). Ak ti ne treba MS Office a sav hardware je podrzan koji osoba koristi - iskustvo je mnogo dobro (naravno ako osoba koja postavlja sve skupa postavi to kak spada). Kad sam prezentirao svoj mobilni setup gore spomenutoj osobi nakon 6-og "da ali" mu je ponestalo argumenata  . Ako moras koristiti neki propriatery software - moras korisitit Windows - nema kemijanja. Al zato imam sluzbene kompove. Privat > Fedora i nakon ovih sranja sto MS radi sa Win11 nema sanse vise da MS u ovom formatu prismrdi na moj privati komp. Sto je steta jer tehnicki Windows 11 je dobar OS - da ga MS ucini modularnijim i makne po defaultu sva ova sranja i ne aktivira random feature koje je korisnik ekspilicitno disejblao bio bi fakat hvale vrijedan OS.
|
Mint je meni super kao nekom tko se ne kuži u linux. Kladim se da bi prošao kod 90% ljudi bez problema. Meni se jedino ne sviđa obavezna lozinka na Lixuxu. Pretpostavljam da se može skinut.
A za gaming je čini mi se Win i dalje naj. Ali ima npr Batocera koja mi je odličan Linux za emulatore, tj da si spojim mini PC na Tv i lupam.