View Single Post
Staro 24.06.2024., 11:26   #161
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Navedenu aplikaciju su mahom koristili kriminalci, bila je ekstremno skupa (500 eura mjesečno pretplata) + uređaj koji je koštao nekih 1500 eura. Nisi je mogao instalirati na obični uređaj,nego je dolazila instalirana na uređajima koje si morao kupiti od njih (Google Nexus ili Iphone)
Ne znam jesi skužio po novinama zadnjih par mjeseci da su svakih 2-3 tjedna uhićivali skupine dilera, pogotovo u Splitu i Dalmaciji.
Uhićenja su se temeljila na porukama iz SKYECC.
Na vrhuncu popularnosti koristilo je 70 000 ljudi.
Hvala na informaciji nisam znao.
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Jos uvijek cekam odgovor kolege zasto koristi OS koji koristi ako mu je stalo tolko do privatnosti .
Jel ovo vrsta logike "ako koristi nešto što se može hakirati tada zašto uopće postavlja pitanje o privatnosti?".

Koristim jer nemam što za skrivati, nisam kriminalac, a djelomično sam i konformist. Ali smijem se pitati neke stvari u životu jelda? Jel to normalno?

Ono što ja naglašavam je van mogućnosti shvaćanja većine koja ne vidi opasnost u tome.
S vremenom će biti sve gore i gore, a ljudi koji to ne shvaćaju će otežati život svima sa vremenom iz razloga što su u neku ruku, u nedostatku boljeg izraza, mentalno impotentni.

Ja mislim da su sloboda i privatnost nekakve vrijednosti kojih se ne treba tako lako odreći, pa ni pod cijenu tzv. sigurnosti.

Bubba i još poneki koji spominju alu foliju (etiketiranje uslijed nedostatka argumenata) su vam vrsta ljudi koji, da se od njih to traži, bi imali u ana*nom otvoru uređaj za praćenje ako to od njih država traži. Nemaju muda ili ih nije briga, a razgovor o budućnosti ili bilo čemu drugom im predstavlja znanstvenu fantastiku.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 24.06.2024. u 11:34.
Deamon101 je offline   Reply With Quote