Baš ništa kako bi rekao Ričard "Znači Kurčina".
Valjda dotada nađu neku soluciju jer HT jedini je dao sve postavke i podatke za xDSL i FTTH za razliku od ostalih koji gledaju kako sve zaobići.
I dalje se dobije ONT+Router kombinacija kada Telemach ili A1 ponude uslugu preko HTa.
Dakle mislim da jedino HT će kompletno ispoštovati RouterFreedom.
Telemach je kompletno na RDKu te također se dobije Fake O5 State na vlastitiom ONTu, znači isto kao na HTu kada je Tehnicolor.
Citiraj:
This known issue with Alcatel/Nokia OLT giving fake O5 ONU Status, OLT will hold OMCI Provisioning until correct OMCI Information
|
A ono što vjerovatno OLT traži u slučaju RDK platforme moglo bi biti sljedeće:
Citiraj:
Subscriber Identity
flash set GPON_PLOAM_FORMAT 1
flash set GPON_PLOAM_PASSWD DEFAULT012
Device Identitiy
flash set GPON_ONU_MODEL HG8240H
flash set GPON_SN HWTC12345678
flash set PON_VENDOR_ID HWTC
flash set HW_HWVER BF9.A
flash set OMCI_SW_VER1 V3R017C10S100
flash set OMCI_SW_VER2 V3R017C10S100
Device Capability
flash set OMCC_VER 128
flash set OMCI_TM_OPT 0
flash set OMCI_FAKE_OK 1
flash set OMCI_OLT_MODE 1
|
Možda bi se moglo podići na RDK sa TPLink G3 ONTom jer postoji full open Firmware mod pa s time se mogu gotovo svi parametri promjeniti.
https://www.youtube.com/watch?v=hPedTKrreEA
Saznao sam VLAN IDove i manje više sve postavke od Telemach FTTHa zahvaljujući jednom članu PCEForuma pa mu se ovdje zahvaljujem ali to nama ničemu nesluži jer kod njih je sve na RDKu pa odmah u startu nema ničega.
ISP što mene brine je A1.
Nedaju Bridge iako bi trebali (čast iznimkama),PortForwarding,itd...
Pitanje je samo vremena kada će početi sa RDK platformom a kad počnu možemo pisati propalo sa 3rd party opremom na A1.
Tada preostaje samo kemijanje sa Wiresharkom i SFPom pa da sniffaš koji magic packet (aka enabler paket) šalje ISP Router OLTu da pusti promet.
To je već next level i mislim da dosta usera će jednostavno kompletno odustati od vlastite opreme.