Citiraj:
Autor Promo
Ljudi, malo glupo pitanje ali; nisam mogao nikako igrati Elden Ring zbog kamere. Prva verzija igre je imala forsiran "Auto Rotation" i nikako mi nije odgovaralo.
Par verzijha poslije su uveli opciju da se "Auto Rotation" ugasi. Ali od tad imam drugi problem. Kada okrecem kameru palicom, prvih mozda 5% mog povlacenja palice, ako ja idem desno, kamera ide lijevo, ako predjem taj prvi dio, onda kamera ide tamo gdje je usmjerim.
Znaci sami pocetak povlacenja palice je invertovan. To vazi samo ako ugasim auto rotation. I kada igreas i hoces da polako okreses kameru, kamera trza lijevo-desno konstantno.
U pitanju je XBOX Searies X kontroler. Sa kontrolerom je sve ok. U drugim igrama se ovako ne ponasa. Upravo sam ulupao tridesetak sati u No Rest for the Wicked. Igram s njimn sve RPG igre pa i MFS. Verzija igre je 1.101.1, Steam verzija je bila. Zna li neko da li su ovo fixali? Kontam da kupim "Shadow of the Erdtree Edition". Igra + DLC ali je ne bi igrao ako su kontrole iste.
Uzeo bi i za PS5 kada bi znao kako se ponasa.
|
Ne znam kaj da ti velim. Preporučam da staviš na defaultne postavke i privikneš se. Dost dobro to sve radi jer im nije prva igra tak da je bar to ispeglano. Nisam nikad primijetio te probleme da kamera ide prvo na kontra stranu pa onda na ispravnu.
Moguće da ti joypad ne štima. Probaj vidjeti dal izgleda sve ok kad mičeš gljive na nekom testeru, npr tu
https://hardwaretester.com/gamepad