View Single Post
Staro 21.06.2024., 13:06   #143
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Super je privatnost za nas koji nismo krimosi i živimo više-manje normalne živote, otplaćujemo kredite i sl.

Ali što kada se dvojica/trojica diplomiranih Lepoglavaca ili Remetinčana dogovore preko vocapa ili signala oko otmice djeteta jer nije bilo sustava koji može presresti takve poruke? Ili još gore što ako to bude međunarodno koordinirana otmica?

Želim reći da postoji potreba za uvidom u poruke i ne znam kako bi se to efikasno izvelo da privatnost bude 100% zajamčena. Ono što sam 200% siguran je da će biti problem kontrole tog pristupa te da će se razni entiteti tražiti pristup iz raznih razloga.
Niti jedan razlog na ovom svijetu nije dovoljno dobar da država automatski snima i analizira svu privatnu komunikaciju građana. Uvijek će biti kriminalaca i uvijek ću oni naći način kako da zaobiđu zaštite.

Što kada krenu snimati svu pisanu komunikaciju i krimosi se prilagode u roku odmah. Jel narod pristaje da se zakonom propiše da moraš imati kamere u svakoj sobi stana s mikrofonima, čiji se feed analizira u stvarnom vremenu na državnim serverima? Ipak je to zakon i zaštita od pedofilije, otmice djece itd.
Libertus je offline   Reply With Quote