Citiraj:
Autor ALiEN17
ti si završio strojarstvo? možda bolje da sam onda prvo pitanje formulirao u "koliko je teško strojarstvo?", matematika je tek djelić svega
|
Upisao 1997 FSB u Zagrebu, završio u "prosjeku" 2005
Prvo disklejmer ovo sve pišem kako je tada bilo, prije bolonje.
Koliko je teško ovisi i o tome koji smjer odabereš - kad sam ja bio to se biralo na trećoj godini, mislim da je sad drugačije. Ja sam išao na proizvodni jer me to zanimalo i tada je bio najlakši.
Matematiku nisam zapamtio kao nešto pretjerano teško, ali od matematika je matematika 3 najteža.
Ima dosta toga ne laganog na strojarstvu: elementi strojeva (ne početni kolegij već oni kasniji), mehanike, mehanika fluida, termodinamika... Ja sam završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju i bilo mi je lakše pratiti predavanja i polagati ispite nego kolegama iz strukovnih škola. Očito sam imao puno širu i veću bazu znanja što mi je bilo plus.
Meni je diploma otvorila puno mogućnosti i ne žalim da sam išao na faks. Dosta sam proputovao zbog svog posla a u biti posljedično i diplome. Posao koji sam radio prije ovoga na kojem sam sada a i ovaj trenutno bi puno teže dobio ako i nemoguće da nisam imao diplomu.