View Single Post
Staro 16.06.2024., 13:34   #3306
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A ok, moja instalacija je bila kroz flathub jer druge opcije nije bilo kroz software center, znaci tu je bio "problem" zasto komanda ne radi u terminalu. Ili sam upisivao krivi path za app.

Ukratko, instalirao rucno Vivaldi-stable RPM, pokrenuo Vivaldi kroz terminal i stvar radi

Code:
/usr/bin/vivaldi-stable --gtk-version=4 --enable-features=VaapiVideoDecodeLinuxGL --use-gl=angle --use-angle=gl %U
CPU je na oko 15-20% za 4k sadrzaj uz tu i tamo spajk na 40% (valjda kod bufferanja), vent je miran, temp je ok. Isto se ponasa kao FF i to je rekao bih ok!

Nemam toliko errora kao ti, svega par komada za gl_surface_presentation_helper... Vjerojatno nebitno.

Vidim i kroz vivaldi://gpu da je hw decoding upaljen i napokon mi na dnu ispisuje Video Acceleration Information za decoding (to je prije bila prazna rubrika). Sve je tamo, H264, VP9, HEVC.

Probao sam zamijeniti exec kako si gore napisao, sejvao, ali nista se ne dogadja. Pokrenem browser klik na ikonu i HWA ne radi, ponasa se kao defaultna instalacija.