15.06.2024., 10:44
|
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Lika091
Kako se racuna upravna pristojba odnosno cca kolika je za kupnju Seat Leona 1.5 tsi 2019godina proizvidnje?
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
|
https://www.porezna-uprava.hr/Gradan...enoVozilo.aspx
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Kad sam prvi put čuo od frenda da on mora atestirati lonac na motoru koji ima EG-Typgenehmigung, koji vrijedi u cijeloj EU, nisam mogao vjerovati.
Komponenta koju u "strogoj" Njemačkoj staviš na motor i ako EG broj nije vidljiv na loncu, samo nosiš papirić sa sobom za slučaj kontrole. A ovdje se te gluposti trebaju "atestirati". Ne znam jel se može na razini EU negdje podnijeti žalba za to, kao i za PPMV.
Držim da je atest pljačka naroda, a PPMV je slučaj nezakonskog dvostrukog oporezivanja.
Ako prometalo ima europsku tipizaciju, porez je plaćen u državi prve prijave.
Ako dio ima europsku tipizaciju, a dio se ugrađuje na, za taj dio relevantni nemodificirani dio, tipizacija i dalje mora vrijediti.
Samo čekam dan kad će njemačke tablice zaustavljati i pisati kazne jer modifikacije nemaju atest. Pošto o takvim slučajevima nisam dosad čuo, ujedno najvjerojatnije potvrđuje da je priča oko atesta donekle ilegalna.
Samo smo mi kao narod takvi da je lakše se buniti na kavama i forumu nego dići žalbu na višu instancu, pa da se nešto preokrene.
|
Ne da se ljudima kao pojedincu jebat time jer znaju da će ih to koštat previše para i vremena a upitno je hoće li se izvuć na neki loophole. To treba neka grupa dić class-act prijavu al da, ne bude to kod nas
Citiraj:
Autor Hamm
Išao sa cliom u sesvete jer auto je....to je clio...framcuz i smeće.  Veli lik ok je auto ali treće štop svjetlo si sredi ne radi ti i kočiona tekućina ti je pred kraj. Tu kod ovih fašista u SMB...nema majci da bi prošao. Lik me rušio zbog prednje lijeve pozicije. Reko gle budem zadjorao na benzinskoj daj samo me pusti...a ne ne ne znam ja hoćete li vi. 
|
Odeš, kupiš žaruljicu, zamjeniš i vratiš se nazad 
Tak sam ja dotezao ručnu na E46. Otišao na parking i vratio se.
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64
Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA