View Single Post
Staro 15.06.2024., 10:17   #104
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Ja razmisljam isto o starlinku trenutno sam na 4g od a1 homebox i iskon na bakrenoj zici i ukupno placam vise od 50 eura mjesecno na zalost...

E sada znam da su torrenti zabranjeni ali iskreno i nebitni su mi, kakva je situacija s iptvom ? ovi nasi jogurt iptv naravno
Torrent je problematičan protokol zato što javno i sa svima dijeli sve IP adrese koje preuzimaju/dijele sadržaj. Tu "rupu" u protokolu koriste copyright trollovi (kompanije koje filmski studiji plaćaju da šalju operaterima, vlasnicima IP adresa upozorenja da je korisnik skidao to i to).

Sam torrent protokol nije ilegalan i slobodan si skidati/dijeliti sav sadržaj koji nije pokriven autorskim pravima koliko te volja. Problematično je samo skidanje/dijeljenje piratskog sadržaja jer ne znaš nadziru li copyright trollovi određeni torrent ili ne (ako ga ne nadziru, neće ni znati da si ga skinuo).

Gledanje filmova na raznim stranicama, kao i IPTV možeš isto raditi koliko hoćeš. Jer tvoju IP adresu vidi isključivo poslužitelj, odnosno, tvrtka koja je vlasnik istog i osoba koja vodi stranicu–nitko drugi. To je između tebe i njih. Tvoj operater vidi da ti gledaš ilegalni IPTV i posjećuješ stranice za gledanje filmova, ali ne mare zato jer im nije u interesu i baš ih je briga di ti surfaš, dokle god ne radiš nikakve probleme.

Jedina iznimka kod IPTV-a je torrent, Ace Stream protokol. Identična stvar, samo što video i audio idu preko torrent protokola, pa je tvoja IP adresa zbog gore opisane "rupe" vidljiva baš svima. Šteta što nitko nije nastavio razvoj torrent protokola u sigurnijem, privatnijem smjeru.
Marko :) je offline   Reply With Quote