Ovo je legalno u strogoj Dojčland:
https://youtu.be/X3f1gZi-40A?si=xbQzaPtPPhicMovy&t=313
Ako se ne varam, obični Audi 80 je skraćen da predstavlja UrQuattro, blok motora je od 2.5 TDI-a, presložen na benzin. Pravi Frankenstein's monster... Kod nas ne možeš atestirat turbo na izvorno atmosferskom motoru...
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Kad sam prvi put čuo od frenda da on mora atestirati lonac na motoru koji ima EG-Typgenehmigung, koji vrijedi u cijeloj EU, nisam mogao vjerovati.
Komponenta koju u "strogoj" Njemačkoj staviš na motor i ako EG broj nije vidljiv na loncu, samo nosiš papirić sa sobom za slučaj kontrole. A ovdje se te gluposti trebaju "atestirati". Ne znam jel se može na razini EU negdje podnijeti žalba za to, kao i za PPMV.
Držim da je atest pljačka naroda, a PPMV je slučaj nezakonskog dvostrukog oporezivanja.
|
Tako je, komponente koje su atestirane od proizvođaća kako bi dobili odgovarajuću oznaku homologacije, DOT, TUV-Rheinland itd. i bile u skladu s Europskim zakonima, oni u CVH moraju atestirati kao da sam ja sam dizajnirao, 3D printao, vario ili nešto treće. Kao da sam sam uzeo metalnu šipku, grijao i omotao u spiralu da si ugradim na auto i spustim ga