Citiraj:
Autor Hamm
Carine bi trebale biti 100% ako se mene pita. Narodna republika Kina masovno uništava EU ekonomiju gdje god stigne i svim mjerama.
Svatko tko je voljan kupiti čajniz šit car neka ga i plati ali platiti će ga masno.
Jasno da su kinezi jeftini kada ih subvencionira i financira država. 
|
Bingo. Neznam jesmo li kao Europljani glupi ili zaboravljamo lekcije iz proslosti. Kinez ce prodat jeftino dok ima konkurencije. Kad konkurencije nema > idu cijene gore. Shvacam da pogotovo danas u vrijeme inflacije i geopolitickih problema danasnjice ljudi nemaju love na bacanje (a neki ni za osnovne zivezne namirnice) ali kod ovakvih stvari uvijek treba imat na umu dali se isplati naguziti Kini samo da bi jefitnije prosao. Neki EU Politicari mislim da su skuzili da je dugorocan export proizvodnje van EU pogotovo u ovim vremenima skoro ko da sam sebi odrezem m*da. Europa mora dati gas na proizvodnju i razvoju tehnologija i proizvoda tuzemno (a samim time i pojeftinjenje proizvodnje unutar EU) jer bi u skoroj buducnosti posljedice mogle biti katastrofalne (za neke stvari vec sad jesu al jebiga). Da se razumijemo - shvacam da danas "Made in China" proizvode ne mozemo izbjeci - ali vec je to posljedica dosadanje politike EU.