Novi dan, novi problemi. Naime, primijetio sam da zadnjih par puta (sada već 3 od 3 ukupno, čini mi se prvi puta da je bio problem u subotu) kad napravim shutdown računalo zaglavi u nekoj fazi i ne mrda. Dobijem crni ekran s pointerom od miša. Ne reagira na podražaje osim TTY.
Shutdown kreće odavde (oko 22:15)
Code:
lip 11 22:15:16 fedora systemd[1608]: Started dbus-:1.2-org.kde.LogoutPrompt@0.service.
Tri minute kasnije odustajem i idem ručno napraviti CTRL+ALT+F3, login, shutdown -h now:
Code:
lip 11 22:18:13 fedora login[20081]: LOGIN ON tty3 BY mkey
Linkao sam opširniji log, koji vidim da je krcat porukama od SDDM. Čini mi se kao da upadne u nekakvu petlju i pokušava unloadati input devices i onda krenu nekakvi "got pause". I tako vrti dok ja ne interveniram.
https://pastebin.com/AdgU5EqK
Jedino što mi pada na pamet je sitan povremen problem kojeg imam s MX Master 3S i njegom donglom. Svako toliko (možda jednom od deset puta) kod dizanja iz standby miš kao da nije prepoznat, pa onda izvadim dongle i vratim ga u isti USB port i onda proradi. Isti problem je bio prisutan i u manjaru. Neki dan se dogodilo da je isti miš ostao prazne baterije i prestao raditi. Onda sam ga spojio na punjač ali nakon toga ga OS više nije prepoznavao odnosno primao input. Prebacio sam se privremeno na starog žičanog MX518 i nešto kasnije master je opet radio.
Imao sam do jučer ugašen verbose boot, sada sam maknuo one dvije opcije iz /etc/default/grub i rebuildao grub.cfg, pa budem vidio kako će se dalje ponašati.
Također bi možda bilo pametno probati s waylandom i provjeriti da li se i tamo dešava.