View Single Post
Staro 10.06.2024., 17:22   #302
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo da napišem prvih nekoliko dana koliko imam 5G internet svoja zapažanja.
Znači nakon što mi tehničar sve postavio, složio i pustio u rad sve je bilo ok (znači to je bio četvrtak 06.06.) u petak 07.06. su mi počeli problemi sa wifi mrežom i jednostavno je pucala veza i nije bilo interneta tj. kao da netko ugasi wifi i uređaji se ne mogu povezati ili se uspiju povezati ali se dobije poruka da internet nije dostupan (bez obzira da li je mreža u postavkama uređaja na DHCP ili Static) dok uređaji povezani putem lan kabla su radili normalno i nije bilo tih problema.
Kako nisam imao prikaz potrošnje u moj telekom aplikaciji zvao sam teh. službu u petak i onda su mi to odmah ubacili i tu sam dobio još neke dodatne mogućnosti poput kontrole wifi mreže, promjene lozinke i drugih postavki za router.

Preko vikenda sam testirao wifi mrežu i mogu napisati da ni jednu najmanju zamjerku nisam imao i sve mi radilo odlično što se tiče wifi mreže, ni jednog prekida wifi-a ili izbacivanja bilo kakve greške ili nešto treće, baš mi je wifi dobro radio.
Sad dal su oni nešto napravili s time što su mi uključili potrošnju i još te neke dodatne opcije u moj tekekom aplikaciji u petak kada sami ih zvao ili je trebalo malo vremena da router dođe na "radnu temeraturu" nezznam.
Što se tiče testa brzine napravio sam u pythonu skiptu koja je pokrenuta i svakih pola sata mjeri brzinu prema speedtestu i brzina je cijelo vrijeme kako bi trebala biti cca 200/100, s time da ponoći tj. tamo negdje oko 2-3 sata ujutro pa do jedno 7-8 sati ujutro mi nestane 5G signal i bude samo 4G uključen, pa sada da li je to zbog daljine tornja (jer kako sam napisao imam cca 4km do njega s time da nema nikakvih prepreka i vidi kao da mi je udaljen kojih 100-ak metara) ili nećeg drugog nezznam, a i tih nekoliko noćnih sati na 4G mi uopće nije bitno.
Evo danas poslijepodne kod mene bio pljusak i padala kiša kao luda i sve se zamaglilo i pratio sam 5G signal da vidim dali će se spustiti na 4G i mogu napisati da je cijelo vrijeme bio uređaj na 5G i brzina je isto bila kako bi trebala biti.

Sada ću ih još zvati da mi ugase cgnat i dodijele javnu ip adresu, pa ću onda dalje pisati zapažanja...

KR-DI je offline   Reply With Quote