Citiraj:
Autor xlr
do ~25t eura po cjeniku, novo ili rabljeno 1-2 god/10-20t km iz salona s opcijom staro za novo i po mogucnosti nekim povoljnijim nacinom financiranja od nenamjenskog kredita u mom aranzmanu. Auto tipa Ceed ili S-cross. Makar zena bi radije poviseniji auto. Kuzi ona da cemo uskoro ostati bez kicme pa... Jedno dijete i to je to.
|
Pitam jer vidim da si otprilike u istom "problemu" kao i moj stari ove zime. Također je nakon 14 godina odlučio kupiti još jedan auto, novi, i da mu to bude to od vozačkog staža.
Krenuo je s nekom premisom 20k €, možda kakav godišnjak-dvogodišnjak, salonski primjerak ovo ono, na kraju je isparkirao potpuno novi Tiguan.
Ali nije to poanta, već ti mogu samo reći moj "cup of tea" onoga što smo ove zime pogledali i probali:
Hyundai Tucson i Kia Sportage - isto maslo ispod lima, vanjština moraš sam ocjeniti. Sportage je meni osobno samo manje ružan, odurna su mi oba dva. Previše sve digitalno i svemirski unutra. Vidim da je Sportage sada na nekoj akciji od oko 27.000€ pa na gore, svakako vrijedi pogledati.
Ford Kuga - prekrižena jer se stari 196cm i 125kg i premalo mjesta za vozača ima
Renault Austral - puno love za francuza, a i isključivo je benzin + struja, mi smo tražili čisti benzin
Na kraju priče, smo otišli u Porsche Inter Auto pogledati Škodu Karoq i Seat Atecu, pa je stari naletio na istog prodavača koji mu je 2010 prodao Škodu Yeti, pa eto malo priče simo tamo i uzeo taman onaj Tiguan prošlu generaciju zadnji model
Ali ovo sve pričam jer je moj favorit Seat Ateca. Kada smo ju gledali je bila 29.500€, ali unazad 2 tjedna je na akciji i cijena je 26.500€
https://konfigurator.seat.hr/cc-hr/h...?variant=Style
uz pokoju nadoplatu ako ide, možda biš mogao ugurati i DSG ako ti je želja
6 godina garancije/150.000tkm ne nudi nitko, i uvjerljivo imaju najbolju postprodajnu i servisnu mrežu. Daleko da sam neki VAG fanboy, ali mislim da definitivno imaju trenutno najbolje ponude i cijene, a isto tako, za 5 godina samo ušetaš u salon, vratiš stari i nadoplatiš za novi ako bude prilika.