View Single Post
Staro 07.06.2024., 23:01   #57
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ja sam mislio da je to teški preserans, ali je poslje ispalo da nije po onome što sam čitao na netu.
Inače,po priči čovjeka koji je tada bio zaposlen jako visoko u samoj banci sastanci uprave jedne tada velike hrvatske banke su bili održavani u prostoriji unutar faradayevog kaveza. Mobiteli su se ostavljali van (govorimo o vremenu prije smartphonova).
Jako sam sumnjičav prema aplikacijama/mobitelima koje nude super ultra sigurnu komunikaciju. Dovoljno vam je vidjeti što se desilo korisnicima Anom/Sky aplikacije, koji su plaćali mobitele po 1500 eura, i pristup aplikaciji po 500 € mjesečno. Mahom trenutno leže na Bilicama/Remetincu.
I dalje sam stajališta da je za sigurnu komunikaciju ako ti je baš potrebna ta razina najbolje koristiti burnner mobitel i sim kartica koje bacaš nakon jednokratne upotrebe.
Druga varijanta je osobni sastanak.
SVA komunikacija putem bilo kojeg sredstva komuniciranja današnjice se u nekom obliku prisluškuje. Krimose direktno, obične ljude snimaju serveri pa se triggeraju određeni pojmovi/riječi. Bilo da je pisana ili govorna komunikacija. Isto kao što i postoje serveri koji 'snimaju' sav int. promet i triggeraju se unaprijed određenim adresama/domenama.
Ne pitajte kak znam