View Single Post
Staro 07.06.2024., 10:26   #3276
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Sada sam već napravio 22 edita, nema smisla. Tomek, ti cronjobovi pojma nemam što rade tamo. Možda neki update? Maknut ću te browsere pošto ih i tako ne koristim i kao pokušavam se skrasiti na librefox. Thorium je instaliran kao RPM, sada sam maknuo. A za vivaldi sam dodao repositorij, maknem i to.

Ti cronjobovi nisu uzrok problema samo me zanimalo zasto. No da se vratimo tvom problemu. Ono sto me zanimalo koja mrezna zeza i puca veza. Dakle:

1. Puca na Gigabit LAN
2. Imas instaliran ispravan firmware

Mislim da saltanje mreznih nebu pomoglo. Mozes ostavit kao test sad na 2.5G cisto da iskljucimo mogucnost da je 1G kartica neispravna. Tvoj komp uvijek pita Router kao DNS server kad hoce van. Ono kaj bi trebao provjeriti ako budes u mogucnosti - kad se ponovi to sranje - jel mozes pingat router? Da nije da na Routeru nekaj sere pa je Fedora osjetljiva na to...mozda...valjda...testirat.

Suma sumarum - imas skoro identican setup kao i ja - jedina razlika je GUI. TO MORA RADIT DA GA HEBES.

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
A zašto točno mora? Znaš kako se kaže u dalmaciji, "ne moran ja ništa".

Linux desktop nije server i nemaš brige da će netko preuzeti tvoj nestandardizirani kaos, i u tom slučaju ne vidim razlog zašto bi se nešto moralo... ljepota Linux desktopa upravo i je u mogućnosti izbora i slobodi customiziranja.
Meni je draza ona da moram guzicu posjest na klupu cim ju vidim (dida mi je iz Rupa porijeklom). E moj Dule da pricamo o sigurnosti da se mene pita systemd bi letio sa server distri dok si reko keks. BSD pristup mi je na severima iskreno drazi....Ako nesto na serveru ne zelim je automatizacija koja pokusava biti pametnija od (sposobnijih) admina. Samim time je potencijal za ogromnu sigurnosnu rupu i iskreno privat su mi draze distre kao Alpine sve vise i vise. Al hebiga - badava ti odlican OS ak ono kaj trebas gore ne dela il ne dela kak spada. Za desktop Linux systemd je postala kicma za sve ostalo sto mora radit ko "magijom". Kad to iscupas - skrsis previse toga jednostavno na distrama kojima je systemd primani backbone. Systemd je jedna od stvari koju Linux ne treba al bez nje moderan Desktop Linux sustav jednostavno ne funkcionira kak Ivica i Marica ocekuju. Ako imas vremena i znanja - da naravno da mozes raditi sa non-systemd distrom. Ali iskreno - moram priznati da je meni osobno zivot s njim laksi, elegantniji i stvari 99,9% vremena - rade kako je zamisljeno. Kad ne - onda mu hebem mater i sve po spisku.
tomek@vz je offline   Reply With Quote