Citiraj:
Autor Disco
Ovo što treki kaže, TNG se u jednom trenu krene preklapat sa DS9 i kada završava TNG kreće VOY i on se malo preklapa sa DS9. Ugl kao što sam napisao, DS9 je meni i dalje debelo iznad svih drugih. Mračni ST, sa hrpu genijalnih epizoda, odličan humor...Quark i njegova obitelj su mi imali odlične epizode. Baš je velika šteta što taj remaster projekt nije zahvatio DS9 i VOY.
|
Da, upravo ovo - DS9 je oduvijek bio u centru događanja, kao da su svi putevi vodili u tom smjeru.
Jedna od meni najboljih epizoda po sjećanju je bila "Far Beyond The Stars", nakon koje nikako ne možeš ostati ravnodušan i pitaš se što je uopće fikcija i gdje ona završava, a počinje stvarnost. I što ako smo svi mi zapravo fikcija nekom drugom?
Ovo je također (jedina?) epizoda gdje smo mogli vidjeti glumačku postavu bez protetike, gotovo u normalnom i svakodnevnom izdanju, što je bilo pogotovo interesantno za likove koje tumače Michael Dorn, Rene Auberjonois, Marc Alaimo, Jeffrey Combs, Aron Eisenberg i Armin Shimerman. Ako se ne varam, epizodu je režirao sam Avery Brooks što je nekako dalo i osobni "potpis" cijelom performansu.
Citiraj:
Autor Disco
Inače kad sam bio mulac TNG mi je djelovao grozno dosadno, DS9 ako je i bio na HRT nisam gledao i onda sam se u srednjoj navukao na 7of9 i gledao VOY svaku večer. Tek nakon toga sam pogledao ostatak.
|
Postoji jedna priča o 7of9, koja nije nikad bila službeno potvrđena ali sudeći po reakciji drugih glumaca nema ni potrebe.
Naime, Voyageru je išlo relativno slabo i gubili su gledanost. A Jennifer Lien (Kes) je /navodno/ dolazila na set u alkoholiziranom stanju i često zaboravljala tekst, do te mjere da ju je Paramount otpustio. U kratko, serija je bila u problemima i trebali su hitno vratiti natrag gledanost kako projekt ne bi propao.
A budimo iskreni, najbrži i najpouzdaniji način da serija vrati gledanost je bilo uvesti novi lik, još pogotovo u obliku plavuše sa takvim kostimom koji naglašava svaku *ahem* oblinu. Međutim, ovo nije dobro sjelo sa "kapetanicom" Janeway/Mulgrew, koja se i iza kamere ponašala zaštitnički prema Voyageru, kao da je doslovno kapetanica broda i napala je upravu zbog lika 7 od 9. Međutim, ovi su bili uvjereni da su na dobrom putu i rekli joj da mora prihvatiti situaciju kakva jest, što je dovelo do ozbiljnih tenzija na setu između Ryan i Mulgrew, kao i raznih pod-frakcija, drugih glumaca (članova posade) koji su počeli zauzimati strane - neki u korist Mulgrew, neki u korist Ryan)
U kratko, sve je krenulo nizbrdo, bilo je tona problema i svađa ali na kraju su se svi morali pomiriti sa činjenicom da su eto pod ugovorom, i da serija MORA biti snimljena ... što god ona druga strana mislila ili imala za reći. Ali zato za razliku od TNG i DS9 gdje su glumci ostali u prijateljskim (pa čak i bračnim odnosima), Voyager postava se razišla završetkom snimanja, i rijetko ih se može vidjeti zajedno.