View Single Post
Staro 04.06.2024., 10:55   #5108
siloman
Premium
Moj komp

siloman's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
@Siloman: Izoliraš garažu? To više neka konoba ili? Čini mi se nekako bacanje šoldi ako ti garaža nije dio kuće, pa da jednostavno cijela ''zgrada'' bude izolirana.

@Mamutarka: Hvala za info, samo si ti puno hladnije područje i to tvoje bi bilo ekvivalent nekih 20+ cm običnog stiropora šta ne? U primorju je ipak osjento toplije, a snjeg vidimo svake 2-3 godine na max tjedan dana. Predpostavljam da si ti i na dizalici topline, zato i imaš HC izolaciju.

Ovo što ja imam u planu obnovit tj izolirat jednog dana kada izmislim novce je kuća u nizu i nije krajnja (ono što je čini mi se u UK jako popularno, meni se svida jer ima neke prednosti stana i neke privatne kuće ali i neke nedostatke), tako da uz to što te krajnji susjedi griju ili barem izoliraju bolje od bilo kakve fasade, zapravo imam samo dvije strane za izolaciju.

A to što spominjete paropropusnost, znam dosta ljudi koji su požalili što su izolirali kuću zbog velikog povećanja kondenzacije, kažu i da dobro prozračuju, ali da i dalje imaju problema. Ja u trenutnoj nekretnini zračim svaki dan min 2 puta po 5-10 min i nemam nikakvih problema, ali nemam ni tremo fasadu, samo termo žbuku (ona sa mrvicama stiropora) i plastičnu stolariju. Prozračivanje je zapravo jako bitno i čini mi se da hrpa ljudi to ne kuži jer ne žele gubit toplinu/hladnoću. Imam i odvlaživač jer ipak je ovo Rijeka i tu je kiša zaštitni znak.
Garaža je praktički povezana kućom pa smo morali estetski riješiti, a i nešto smo dozidavali žardinjere pa sve to povezat najbolje ispalo fasadom..a kad vec radis fasadu, stavis malo stiropora..i sad kad to bude dobro riješeno, vjerojatno će dobiti i drugu namjenu, za čuvanje nekih vrijednijih stvari
Do sad je unutra bila jako velika vlaga jer ništa nije bilo izolirano, krov oštećen itd..

stiropor + pvc stolarija i ne gine ti odvlaživač..tako je i meni na sjevernoj strani, u spavacoj sobi, negdje dolazi vlaga iako smo po 4 sloja hidroizolacije stavljali na kritičnim mjestima, i ako ne otvorim prozor odmah je na 70% vlaga
Dok nije kišno vrijeme je 90% vremena otvoren prozor i onda padne na 40-50%

Sve ima svoje prednosti i mane..sad mi je toplije ali moram pazit na vlagu..