View Single Post
Staro 03.06.2024., 19:13   #9234
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Loš je raspored konektora na P1 matičnoj pa je sve malo više nabijeno nego bi trebalo bit pošto stražnje headere dosta ovih ribbon kablova blokira na matičnoj. Al ajd, zgleda solidno s obzirom kolko toga nutra ima u tak maloj kanti
To je istina, imao sam više ploča sa kriminalno lošim layoutom. Mislim da je Soltek ploča bila apsolutni rekorder, položaj nekih konektora je bio i više nego bizaran ali to je već neka druga i davna priča ... a i uostalom riješio sam se svih tih mašina

Moj apsolutni favorit su Slot 1 BX440 matične, u standardnoj izvedbi. Od PSU konektora do Floppy-a - sve uredno, čisto i jednostavno za posložiti, fakat mi nije jasno zašto su morali to upropastiti kasnijim izvedbama.

Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Kabeli su DIY narezeni, osim par iznimaka kao ovi zeleni/crni u P4/Barton kanti. To su pak neki iz bundleova fancy matičnih.
Osobno nisam fan izrezanih ATA kabela - preferiam njihovu originalnu "flat" izvedbu koju mogu preklopiti i namotati višak, ali moram priznati da i ovako izgleda jako lijepo i uredno, svaka čast!

Inače, kad smo već kod optikanera... Prošlo je već dosta vremena od kad sam stavio fotke, pa evo i moje skromne kolekcije:

Neki od pogona sa fotografije su u međuvremenu ugrađeni u komp(ove), ali svi su i dalje na broju i full ispravni. Zapravo mi BTC radi savršeno, a koristim ga dosta često. Čisto za primjer, 44X brzinca sam danas već koristio 3 ili 4 puta.

Trekkie4 je offline   Reply With Quote