View Single Post
Staro 02.06.2024., 21:02   #18764
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Govorim kao old-school Trekkie ... ali i kao osoba koja je pratila Star Trek kroz godine, franšiza je nažalost umrla 2005. godine sa završetkom serije "Enterprise".

Odluka je bila donešena iznenada, do te mjere da scenaristi nisu ni znali kako završiti seriju nego su morali "posuditi" likove i radnju iz TNG, epizode "The Pegasus", i staviti likove Enterprise-a kao pozadinske, u stilu još jedne avanture na Holodeck-u. Čak ni smrt Trip Tuckera, inženjera nije imala smisla ... lik je ubijen reda-radi, zato što su eto znali da je priča gotova i da je tako svejedno što napravili sa posadom. Sve nakon toga je išlo nizbrdo, i dalje od vizije koju je imao pokojni Gene Roddenberry.

A Star Trek Discovery ... ili "STD" kako su je fanovi podrugljivo zvali od samog početka nije baš prošla među fanovima, i iskreno me čudi da je uopće toliko dugo preživjela koliko i jest. Picard s druge strane je obećavao u startu, ali onda su ga uništili političkim odlukama "od gore", kao i činjenicom da su izbačeni svi politički nepodobni glumci koji nisu odgovarali upravi.

PS, ovo zadnje nije nikakvo nagađanje ili čak moje osobno mišljenje, u to vrijeme sam bio jako aktivan na Twitteru i imao čast voditi raspravu preko privatnih poruka sa jednim od glumaca na Voyager-u, koji se trebao vratiti natrag u seriji Picard. Čovjek mi je jasno i nedvojbeno rekao da su ga izbacili van, i da više nije dobrodošao zbog "političkih izjava i stavova".

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 02.06.2024. u 23:22.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote