Evo još novosti.
Danas sam montirao homemade nadstrešnice iznad ulaznih vrata.
Složene su od 10x16cm lameliranih greda dok su između 4.5x16cm (prepilane po dužini) grede.
Njih sam vidao samobušećim vijcima za drvene konstrukcije i glodalicom napravio 16x10mm utore i adekvatne čepove da se mjesto spajanja greda ne vidi.
Kasnije sam rubove greda poravnao glodalicom da budu mekani prijelazi.
Na gornji dio sam zaljepio Sikom 11 FC Lexan panel. Znam da bi možda ljepše izgledao puni akrilni panel ali je jako skup, dosta teži plus dostava i ne odgovara mi dimenzija najbolje, a uvijek ga mogu zamjeniti.
Fiksirano je nosačima za betonski nadvoj i uhvaćeno 3mm inox lancem za gornji dio gdje su cigle pomoću perforirane tiple i tekućeg sidra.
Prvo sam koristio Sika Anchorfix 1 međutim to smeće se osuši u aplikatoru za par minuta i bez dodatnih aplikatora nema kruha.
Gornji dio je učvršćen preko M8 inox navojne šipke i inox matice s alkom. Na grede sam uvidao 5x3cm inox podlošku sa 4x 5x70mm vijcima.
Spoj između fasade i šipke sam dodatno ojačao sa nekim Gutta plastičnim podloškama s brtvama koje sam našao u Solin građe da se sila rasporedi i da šipka ne radi previše jer ima cca 9cm stiropora između.
Još moram zalijepiti kutnu lajsnu uz fasadu da voda ne prolazi između i staviti okapnik na vanjski rub nadstrešnice i staviti led traku kao rasvjetu iznad ulaznih vrata.