Citiraj:
Autor ALiEN17
Moze dva glupa pitanja
Gdje se nalazi posuda za ulje za servo volan? Kada se to mijenja? Nikada? Kako se kontrolira razina ulja servo volana?
I jos nesto sta me buni - kocnice i kvacilo spadaju pod isti "sistem" ili ne? Ona mala prozirna posuda s DOT tekucinom je jedna te ista i za kvacilo i za kocnice? Ili kvacilo ima svoje cijevi i sistem, a kocnice svoje xijevi i sistem? 
|
Servo ulje je u posudici koja najčešće ima na sebi nacrtan volan ili tak nešto. Kad skineš poklopac te posude, na njemu je često ujedno i štangiva za provjeru razine ulja
Servo ulje se mijenja kad krepa nešto i mijenjaš pumpu ili letvu, inače nažalost ne.
Ako misliš duže auto voziti, zamijeni ga.
Inače ATF ulje je loše za servo volane, jako nagriza gumice. VW ima neko specijalno ulje samo za volane, rjeđe je. Ja sam to stavljao u Fiata nekad davno, i nikad ništa od servo sustava nije propišalo niti nakon 300 000km koliko je auto imao.
Da, kočiona tekućina je ista za kvačilo i kolnice, spremnik je isti, ali cijev za kvačilo je odvojeno i ide prema cilindri kvačila, koji može biti vanjski (vidiš ga na getribi=jeftiniji je), i unutranji (ne vidi se izvana=dosta skuplji). Jedan cilindar kvačila je i ispod papučice kvačila