Evo samo mala recenzija nedavne kupovine Xiaomi 13 Ultra sa TradingShenzhen... znači mob je 687€, shipping je 30€.. prošlo sve uredno...
Naručio CN firmware jer je na Tradingshenzhenu pisalo da možemo sami staviti x.eu firmware... što i nije baš istina... Pošto je to China device, ne radi unlock bootloadera preko Mi Communitya nego treba platiti cca 80€ dodatno za unlock da bi se stavio x.eu firmware.
Uglavnom sve radi tip top na tom kineskom firmwareu. Ima samo Engleski jezik, što je meni ok. Nakon deinstalacije većine kineskih appova i dodavanja Vibera, Messengera, Whatsappa... u notifikacije i paljenje autostarta... i instalacije Basic Google Servicesa... mob je top za te pare. Znači NFC radi, bezkontaktno plaćanje, netbanking (PBZ) itd. sve radi super samo što treba Googleove appove ručno instalirati - od walleta do messages, phone, maps, photos itd.
I sad kvaka... ono što ne radi i ono što me toliko nervira da ću staviti oglas... je Location History koji se ne može upaliti... a na x.eu firmwareu i sa plaćenim unlockom vjerojatno ne radi netbanking od PBZ-a. Nitko od naših nije probao pa ne znam, a ne daje mi se još 100€ za "možda" da bi na kraju nosio dva moba sa sobom.
Pa eto, ako tko uzima sa Tradingshenzhena uređaj sa HyperOS-om, OBAVEZNO odmah uzeti Xiaomi EU firmware i nikako ne nasjedati na fore da ga sami možete flashati.