Citiraj:
Autor Full Throttle
Da, ista stvar i bez baterije...
|
Ok - jedino sto ti preostaje u ovakvom slucaju - izbaci sve nepotrebno sa MBO - ostavi samo esencijalno za rad (jedan ram stick, napajanje samo na MBO...) - istekaj sve ostalo ukljucujuci SSD-ove. Bootaj Linux sa USB sticka i reci dal se isto ponasa. To je zadnje sto mozes isprobat. Idealno bi bilo da izvadis sve iz kucista da eliminiras mogucnost kratkog spoja negdje izmedu kucista i MBO. U protivnom > komp u servis pa se nek testiraju MBO sa svojim napajanjem, grafom, diskovima...
Citiraj:
Autor Full Throttle
Inače, koja je razlika između B550 i x570. Znam da ima više lanesa, al kaj mi to u praksi znači? Gledajući moju konfu imate preporuku za matičnu? Iskreno, radije bi uzel neku jeftiniju varijantu, jer više nemam povjerenja da je skuplja opcija pouzdanija.
E da, još jednu stvar sam zaboravil spomenuti. Kad sam promjenio napajanje opet je sat resetiran na 0:00. Datum je dobar zadržan.
Baterija je naravno cijelo vrijeme bila u matičnoj.
|
Skuplje nije uvijek bolje. Skuplje najcesce znaci vise feature-a i mogucnosti OC-a koje - ako su izvedene jeftino opet ne znaci nista. Dakle - u tvom slucaju radije kvalitetniju B550 plocu nego jeftinu X570 ali s obzirom na komponente (CPU/GPU+nvme SSD X570 je sigurnija opcija samo nemoj na najjeftnije ici...takva kombinacija se nikad nije pokazala dobra):
https://www.minitool.com/news/b550-vs-x570.html