View Single Post
Staro 30.05.2024., 00:50   #6859
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
800 ciklusa do kolapsa baterije je zapravo dosta dobar rezultat, odličan čak. Dobio sam u ruke par Thinkpada koji su sa 350 ciklusa već bili na samrti, prijavljivali su 50% originalnog kapaciteta a u stvarnosti su imali cca 25%
Jel to tebi zvuči normalno? Thinkpad najjeftiniji vjerojatno nije ispod 1000 eura. Dakle, razina jednog, u vernakularu poznatog kao preskupog, macbook aira.
Znači, imaš "profesionalni" laptop za 1000+ eura koji ne može izdržati da mu se baterija napuni 400 puta? Recimo da nisam idiot i trošim samo 50 posto baterije svaki put, to je 800 "korištenja" baterije izvan punjača u pola ukupnog kapaciteta.
Znači, malo preko dvije godine svakodnecvnog korištenja baterije i nakon toga je lap mrtav. Iliti, očekuje se da top grejd military bla bla laptop može trajati maksimalno 6 godina samo ako ga koristim svaki treći dan ponekad van punjača?

Pritom, razumijem - thinkpad, možemo sami upgrejdati, modularno, sure. Dok ne počneš guglati 10 godina stare baterije na skladištima od random kineza jer ih lenovo ne prodaje i za 60 eura (plus nadaš se ne nameti) računaš na par mjeseci chargea prije nego je i ta baterije mrtva, sudeći po reviewima.

Inače, slažem se da je 800 pražnjenja sasvim ok - no bilo bi mi draže da 300 od tih 800 nije bilo random jer sam eto imao laptop u torbi izvan punjača. Ostajem na thinkpadu jer sam taoc u toj vezi, ali neke stvari jednostavno nemaju smisla. Hvala svima na komentarima. Do ARM verzije prestajem s rantom